Publicitat
Economia · 24 de Gener de 2013. 12:56h.

El Sabadell també es desmarca de la sobirania

El president del banc, Josep Oliu, demana respecte al "marc legal"

El Sabadell també es desmarca de la sobirania

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, durant la roda de premsa

Josep Oliu, president del Banc Sabadell, s'ha desmarcat aquest dijous de la declaració sobiranista aprovada pel Parlament, i ha demanat respecte al "marc legal". Oliu ha adoptat la mateixa posició que va fer pública fa dies el president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que va realitzar una petició de diàleg i de negociacions per aconseguir el pacte fiscal.

Aquesta presa de posició d'Oliu es produeix després que l'últim comunicat del grup d'assessors econòmics del president de la Generalitat, el Carec (Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement), no fes cap tipus d'al·lusió a l'aposta sobiranista. Tampoc la direcció de la Caixa s'ha mostrat a favor d'aquest procés.

Oliu ha demanat als polítics que mantinguin "l'estabilitat i el diàleg" com al "millor marc per fer negocis" i facilitar la recuperació econòmica del país, afegint que els dirigents han de saber "mantenir el marc de convivència acceptat per tots dins el marc legal que tenim".

Ha fet aquesta manifestació després de ser preguntat, durant la roda de premsa de presentació dels resultats de l'entitat, per la declaració de sobirania aprovada pel Parlament. Ha assenyalat també que el banc "mai no s'ha posicionat ni es posicionarà" sobre qüestions polítiques, ja que la seva funció és servir "a tot tipus de clients", cadascun dels quals té la seva pròpia ideologia.

De fet, Oliu ha assumit el discurs que va pronunciar la passada setmana el president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que va demanar que s'evités un "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya i va instar la Generalitat i el Govern central a reprendre la negociació sobre el pacte fiscal, un pacte que ha reivindicat el president del Sabadell.

Citant literalment les paraules de Gay de Montellà, Oliu també ha recordat que aquest va advertir del risc d'una "societat fraccionada" i va defensar la concertació com a via adequada per solucionar els problemes de finançament de Catalunya. El líder patronal també va defensar, segons ha recordat Oliu, el respecte a la legalitat vigent i a la política parlamentària.

El president del Sabadell ha volgut deixar clar que "el millor marc per fer negocis", per facilitar la sortida de la crisi i per aconseguir la reconstrucció econòmica del país "és l'estabilitat i el diàleg". I ha afegit: "Cal que els polítics sàpiguen mantenir el marc de convivència acceptat per tots dins el marc legal que tenim".

Malgrat tot, ha considerat que la declaració sobiranista és una acció anunciada i no veu "que hi hagi encara forma mitjançant la qual les vies puguin tornar-se a ajuntar", en referència a la petició de diàleg entre Catalunya i Espanya feta per Gay de Montellà.

En relació amb l'impost sobre els dipòsits bancaris a Catalunya, que es troba suspès pel Tribunal Constitucional després d'un recurs presentat pel Govern central, Oliu ha afirmat: "O és per a tota Europa o em sembla un disbarat, perquè trenca la unitat de mercat".

Publicitat
Publicitat

112 Comentaris

Publicitat
#61 BEJOTA, bcn, 29/01/2013 - 14:57

Los empresarios catalanes respaldan la Ley de Unidad de Mercado .El presidente de Fomento del Trabajo defiende el anteproyecto de ley porque permitirá reducir los costes y la sobrerregulación.

#60 BEJOTA, bcn, 28/01/2013 - 18:59

La Caixa no se fía de la Generalidad
La entidad que preside Isidro Fainé ha comunicado al Gobierno catalán que en 2013 no van a prestarle más de 8.000 millones de euros por considerar la inversión de alto riesgo.

N.B.Sr. Mas :ni la banca...


#59 jordi, lleida, 26/01/2013 - 08:14

Us deveu inventant aquestes declaracions he rebut un mail del Banc de Sabadell, dient que ells no es no parlen de politica, els hi vaig deixar clar que a la propera xapo el compte, algun altre client ha rebut un mail així. és per saber-ho

#58 Manel, Triodos, 26/01/2013 - 02:26

Jo ja ho he fet, bona part dels meus estalvis, a TRIODOS BANC,

#57 ramon, barcelona-c, 25/01/2013 - 11:32

En lloc de parlar negativament de les lógiques actituds dels polítics catalans el que haurían de fer la direcció del Sabadell i La Caixa es presionar el govern espanyol per assolir una acftitud política intel.ligent i democràtica i i una posició económica com a minim lleial i justa.Quina covardia !