Publicitat
Economia · 26 d'Octubre de 2018. 13:55h.

El Sabadell rebutja la retroactivitat de l'impost de les hipoteques

El benefici de l'entitat baixa per sobre del 50%

El Sabadell rebutja la retroactivitat de l'impost de les hipoteques

Josep Oliu (dreta) i Jaume Guardiola, president i conseller delegat del Banc Sabadell

Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell, que presideix José Oliu, ha dit aquest divendres que no té sentit aplicar la retroactivitat a l'impost d'actes jurídics documentats que fins ara paga el client quan signa una hipoteca.

Durant la presentació de resultats, ha afirmat que si el Tribunal Suprem decideix finalment que sigui el banc qui carregui amb aquest impost que recapten les comunitats autònomes, el Sabadell acatarà aquest canvi de criteri però a Guardiola li sembla que "el raonable" és que es s'apliqui a partir d'ara, és a dir, només en el futur.

Segons Guardiola, s'ha de vetllar per la importància de la seguretat jurídica, "per sentit comú" i, a l'espera que arribi el 5 de novembre, data en la qual el Suprem decidirà, ha assegurat que Sabadell manté la mateixa operativa comercial encara que hi hagi més preguntes dels clients i més preocupació.

Si finalment el banc ha d'assumir aquest impost, ha de decidir llavors la seva política comercial sense aclarir si això suposarà un encariment de les hipoteques.

D'altra banda, l'entitat ha guanyat 247, 8 milions d'euros durant els primers nou mesos de l'any, un 56% menys que en el mateix període del 2017, després dels ajustos fets per les vendes de carteres institucionals i les provisions extraordinàries derivades de la migració de la seva filial britànica TSB. Si es descomptessin aquests casos, el benefici a tipus de canvi constant hauria crescut un 14,7%.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat