Publicitat
Economia · 26 de Juliol de 2019. 21:22h.

El Sabadell no veu les famílies pagant pels dipòsits

El banc dispara els seus beneficis i guanya 532 milions

El Sabadell no veu les famílies pagant pels dipòsits

Josep Oliu (dreta) i Jaume Guardiola, president i conseller delegat del Banc Sabadell

Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell, que presideix Josep Oliu, va analitzar aquest divendres a Madrid, durant la presentació dels resultats semestrals de l'entitat, l'actual situació de tipus d'interès molt baixos, en alguns casos fins i tot negatius. Va dir sobre aquest afer que la banca acabarà cobrant "a les empreses" pels dipòsits, tot i que creu "difícil" que hagi de passar el mateix amb els clients particulars.

Així mateix, Guardiola ha elogiat la "impressionant fortalesa" de l'economia espanyola i les seves bones perspectives, millorades recentment per l'FMI, tot i que els partits encara no han estat capaços de posar-se d'acord per formar Govern. En aquest sentit, no ha volgut afirmar que aquesta situació alenteix les inversions, perquè aquestes inversions es mentienen, tant les "financeres" com a "segments de la nova economia", però ha admès que és possible que la incertesa política sigui la responsable de que "s'estiguin perdent oportunitats".

D'altra banda, pel que fa als resultats semestrals del banc, els beneficis durant aquest primer semestre s'han disparat un 341% en comparació interanual, fins als 532 milions d'euros, per les menors provisions dotades i per l'absència de costos extraordinaris de la seva filial britànica, TSB.

Sobre TSB, el Sabadell va assegurar que ha recuperat impuls comercial, especialment durant l'últim trimestre, i que els últims sis mesos han estat "un punt d'inflexió" per a l'entitat, "amb la millora contínua del creixement en empreses i el rendiment de la plataforma tecnològica".

El conseller delegat de l'entitat va afirmar també que el banc no té previst plantjar cap ERO, i va explicar que el procés de digitalització, el qual és la causa del tancament de moltes oficines, és "continu", no mitjançant "salts", i s'anirà articulant en funció de les necessitats dels clients.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat