Publicitat
Economia · 26 d'Abril de 2018. 13:58h.

El Sabadell guanya un 33% més

Compensarà els clients del TSB pels problemes 'on line'

El Sabadell guanya un 33% més

El president del Sabadell, Josep Oliu, durant la recent junta d'accionistes a Alacant

El Banc Sabadell ha obtingut en el primer trimestre d'aquest any un benefici net de 259,3 milions d'euros, un 32,8% més que en el mateix període del 2017. El marge d'interessos de l'entitat ha crescut gairebé un 2% fins al març, situant-se als 911,5 milions, mentre que el brut ha disminuït un 5,8%, fins als 1.455 milions. El marge abans de dotacions, per la seva banda, ha caigut prop d'un 21%, fins als 615 milions.

Els resultats de l'entitat que presideix Josep Oliu han estat presentats aquest dijous a Barcelona pel conseller delegat, Jaume Gaurdiola. Les dades indiquen que les despeses d'explotació se situen al març del 2018 als 752,9 milions d'euros, un 12,7% més, dels quals 77 milions corresponen principalment a conceptes no recurrents relacionats amb la migració tecnològica del britànic TSB, que es va materialitzar el passat cap de setmana.

Les dotacions per a insolvències i altres deterioraments totalitzen 244,8 milions al tancament del març, gairebé un 62% menys que el 2017, mentre la ràtio de morositat segueix reduint-se, situant-se al 5,14%, set dècimes menys que l'any anterior. La cobertura d'actius problemàtics se situa al 5,2%, amb una cobertura de dubtosos del 56,6% i dels actius adjudicats del 53,7%.

D'altra banda, diumenge passat la filial del Sabadell al Regne Unit, el banc TSB, va realitzar la migració tecnològica a la nova plataforma Proteo4UK. Aquest canvi que afectava cinc milions de clients i més de 1.300 milions de dades, va generar més problemes dels previstos, i les autoritats britàniques van exigir explicacions públiques a l'entitat.

Guardiola ha explicat que "hem tingut problemes en l'accés als canals online, web i mòbil. El cap de setmana van estar tancats i dilluns es va arrencar amb problemes, el que ens va obligar a tancar de nou dimarts. Ens va prendre més temps del previsible i vam tornar a obrir dimecres. I ahir vam tenir molta acumulació d'afluència, el que ens va obligar a regular".

Ha afegit que el Sabadell compensarà els clients afectats, i en qualsevol cas, l'entitat preveu que la filial britànica operi amb plena normalitat aquest cap de setmana o principis de la propera. "L'operació ha estat un èxit, però ha afectat clients. Ens preocupa com a grup i la nostra prioritat és recuperar els nivells normals de servei", ha afirmat Guardiola, que ha evitat fer una avaluació econòmica dels danys, tot i que creu que seran "controlables”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat