Publicitat
Economia · 27 d'Octubre de 2017. 17:18h.

El Sabadell es queda a Alacant i Madrid

El banc guanya 653 milions els primers nou mesos

El Sabadell es queda a Alacant i Madrid

Josep Oliu (dreta) i Jaume Guardiola, president y conseller delegat del Banc Sabadell

La seu social i fiscal del Banc Sabadell es quedarà a Alacant, mentre que el gabinet de presidència i la secretaria general de l'entitat es traslladen també fora de Catalunya, en aquest cas a Madrid, a conseqüència de la inestabilitat política al territori català.

El president del banc va afirmar aquest dijous a Alacant, on es va reunir el consell d'administració, que "no hi ha res fix a la vida, però evidentment [el trasllat a aquesta ciutat de les seus socials i fiscal] és una decisió molt meditada que no té data de caducitat en absolut".

Oliu, acompanyat pel president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, va dir que la reunió del consell a Alacant suposa "una data històrica per al Banc Sabadell", afegint que no van tenir "molts dubtes" per escollir la nova seu. Ha assenyalat que "contemplem altres ciutats, però Alacant va ser l'escollida per diverses raons".

De la seva banda, el conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, durant la presentació a Madrid aquest divendres dels resultats del tercer trimestre de l'exercici, va assegurar que l'entitat traslladarà el gabinet de presidència i la secretaria general a la capital de l'Estat .

Guardiola ha explicat que després de l'1-O "hi va haver inquietud, preguntes i preocupació" entre accionistes i clients, i que aquesta situaciò va provocar moviments de diners des de Catalunya cap a fora de la comunitat i també sortides de dipòsits.

Ha afegit que aquesta tendència "es va revertir totalment" quan el passat 5 d'octubre el banc va anunciar el trasllat de la seva seu social a Alacant, i ara està novament en una dinàmica de creixement de dipòsits. "Entenem que la situació ara està totalment normalitzada", ha precisat.

Sobre l'impacte del procés sobiranista al PIB i als plans del grup, ha assenyalat que "hem d'esperar una mica, després d'aquest octubre tan mogut", i cal "veure l'efecte sobre l'economia espanyola al seu conjunt i sobre la catalana". Ha afegit que "veurem els ajustos que calguin" des de la gestió dels riscos i comercial.

El conseller delegat ha presentat els resultats, segons els quals el banc ha aconseguit un benefici net de 654 milions d'euros fins al setembre, un 1,1% més que durant els nou primers mesos del 2016, i ha confirmat el seu objectiu anual d'obtenir unes guanys de 800 milions d'euros en el conjunt de l'any.

A més, l'entitat ha realitzat dotacions per import de 1.117 milions d'euros entre el juliol i el setembre, mentre que en el conjunt de l'any, aquestes dotacions ascendeixen a 1.968 milions d'euros. Així, l'entitat ha elevat la seva cobertura d'actius dubtosos fins al 52,8%. La ràtio de morositat del banc continua reduint-se, i es va situar al setembre al 5,4%, enfront del 5,62% del passat mes de juny. D'altra banda, l'índex de solvència de capital està al 13,2%.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat