Publicitat
Economia · 25 de Juliol de 2013. 10:34h.

El Sabadell es desmarca de la compra de Catalunya Caixa

El banc augmenta els seus beneficis un 37% el primer semestre

El Sabadell es desmarca de la compra de Catalunya Caixa

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va presentar els resultats

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, s'ha desmarcat d'una eventual compra de Catalunya Banc, sorgit de Catalunya Caixa, i actualment controlat pel fons de reestructuració ordenada bancària (Frob).

Durant la presentació dels resultats de l'entitat, Guardiola ha assenyalat que "el desenvolupament del model del Banc Sabadell ja està fet, i aquesta etapa ja està tancada. Qualsevol operació que pugui plantejar-se en el futur, l'analitzarem des d'una perspectiva financera, de creació de valor per als nostres accionistes".

És a dir, que ara per ara, el Sabadell no entraria en una nova operació corporativa després d'adquirir el negoci de Caixa Penedès (BMN) a Catalunya i l'Aragó i, més recentment, el negoci a Espanya del britànic Lloyds Bank. Els dos últims anys, el Sabadell ha comprat també Banco CAM i Banco Gallego.

Preguntat sobre la sentència del Tribunal Suprem contrària a les clàusules sòl dels contractes hipotecaris, s'ha reafirmat  que el Sabadell mantindrà aquestes clàusules. Ha afirmat que "la sentència no diu que siguin clàusules il·legals, sinó que han de ser transparents, i les del Banc Sabadell són transparents. Per tant, el banc defensarà els seus arguments".

D'altra banda, transcorreguda la primera meitat de l’exercici, els resultats consolidats del grup Banc Sabadell reflecteixen un benefici net atribuït de 123,4 milions d’euros, un 37% més que després del mateix període de l’any anterior, un cop fetes provisions per a insolvències i altres deterioraments i anticipar cobertures genèriques per un total de 1.073,3 milions d’euros.

En tancar els sis primers mesos de l’exercici, els actius totals de Banc Sabadell i el seu grup assoleixen els 170.751,3 milions d’euros i s’incrementen un 2,5% respecte a la mateixa data de l’any anterior.

La inversió creditícia bruta de clients presenta un saldo de 121.605,0 milions d’euros. Els préstecs amb garantia hipotecària, que són aproximadament el 50% del total, creixen un 5,1% interanualment (un -9,1% sense tenir en compte la integració dels negocis bancaris de BMN a Catalunya i Aragó i de Lloyds a Espanya el juny de 2013).

El 30 de juny i sense considerar els actius destinats a l’Esquema de Protecció d’Actius de Banco CAM, la ràtio de morositat sobre el total de riscos computables és del 10,62% i es manté per sota de la mitjana del sector financer espanyol.

Els recursos de clients al balanç presenten un saldo de 92.950,5 milions d’euros i s’incrementen un 23,2% en la comparativa interanual (un 11,0% sense tenir en compte BMN-Penedès ni Lloyds España). Destaca particularment l’augment dels comptes a la vista, que creixen un 25,8% (un 14,8% sense BMN-Penedès ni Lloyds España) i arriben als 34.542,7 milions d’euros.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 M.Teresa, Lleida, 25/07/2013 - 16:25

No cal patir, ja la comprará la Caixa, tots els saldos son per ella, endevant!!!!!!!!!!!!!!!.

#2.1 endavant el PPciu !!!, les autopistes i les ITVs, 25/07/2013 - 19:33

la comprarà?... tu has vist mai la Caixa pagar per alguna cosa, vull dir a banda del que ens cobra per l'Obra soCiUal dels Peatges, i per renovar-nos el cobrament de l'ONG de les autopistes catalanes, amb l'ajut del PPciu, cada 25 anys, just quan és a punt d'expirar la concesCiÚ?.

#2.2 Lluis, Igualada, 26/07/2013 - 09:20

2.1 i que van fer els del tripartit per esmenar.ho? reeees, el primer i més important ( per a ells) renegociar amb la Caixa el condomnament dels interessos dels prèstecs sota velades amenaçes de putejarlos....així funciona la política aquest País, no se´n salva ni l´apuntador

#1 sortir del foc, per caure a les brases, 25/07/2013 - 11:56

uf...