Publicitat
Economia · 30 de Gener de 2019. 20:55h.

El resultat de Naturgy, arrossegat per la revisió d'actius

Sense aquest impacte, el benefici hauria augmentat un 57%

El resultat de Naturgy, arrossegat per la revisió d'actius

El president de Naturgy, Francisco Reynés, durant la presentació de resultats de la companyia (foto: Naturgy)

Naturgy, l'antiga Gas Natural Fenosa, va perdre 2.822 milions d'euros el 2018 a conseqüència de la depreciació d'actius de generació d'electricitat per valor de 4.851 milions, una revisió que va realitzar el primer semestre de l'any, segons les dades presentades aquest dimecres a Madrid pel president del grup, Francisco Reynés. El 2017, la companyia va aconseguir 1.360 milions d'euros de beneficis.

A finals del passat mes de juny i amb motiu de la presentació del seu nou pla estratègic, Naturgy ja va anunciar aquesta revisió del valor dels seus actius, realitzada com a conseqüència de l'actualització de les principals hipòtesis i projeccions dels negocis, la qual cosa va motivar un deteriorament comptable de 4.851milions d'euros.

El deteriorament afecta principalment els actius de generació convencional d'Espanya, i es tracta d'una circumstància que impacta significativament i de forma extraordinària al compte de pèrdues i guanys consolidat de l'exercici del 2018.

Tanmateix, en una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, la companyia ha precisat que hauria obtingut un benefici de 1.245 milions d'euros si no es tingués en compte aquest ajust comptable. Aquesta xifra és un 57% superior al resultat net ordinari del 2017.

L'exercici del 2018 del grup va estar marcat per l'arribada d'un nou president executiu, Francisco Reynés; l'entrada de nous accionistes, amb la sortida del seu capital de Repsol; la renovació del consell d'administració, i una nova estructura organitzativa de la companyia, que va presentar a més la seva nova estratègia per a 2018-2022.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat