Publicitat
Economia · 30 de Novembre de 2020. 17:12h.

"El procés ha fracassat"

Ferran Brunet, economista: "La decadència econòmica de Catalunya no té res a veure amb Madrid"

"El procés ha fracassat"

L'economista Ferran Brunet ha assegurat al programa La Alternativa de teve.cat que "el procés ha fracassat" i ha advertit que "la decadència econòmica, política i social de Catalunya no té res a veure amb Madrid. Té a veure amb el fet que a Catalunya no les estem fent bé".

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kM2qA1r0dZk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Brunet ha explicat que a Catalunya "tenim quinze tributs propis" que permeten recaptar, segons ha explicat, "640 milions a l'any". "D'aquests 640 milions, 503 corresponen al cànon de l'aigual", ha especificat i ha criticat que dels catorze restant "costa més el seu management, que allò que rendeixen".

També ha exposat que "a Madrid, enloc de tenir quinze tributs propis en tenen només cinc i els hi rendeixen 4,9 milions a l'any". "Són tributs que els han posat més aviat a efectes estadístics, que no de rendiment", ha remarcat.

"L'altre aspecte de la fiscalitat autonòmica són els recàrrecs sobre els impostos estatals" i ha detallat que "Catalunya en recapta 23.000 milions i, en canvi, Madrid en recapta 22.000". Tanmateix, ha afegit que a Madrid Patrimoni és zero i els primers trams de Successions, també; i, en canvi, a Catalunya sempre anem a un tipus dels més elevats d'Espanya". En aquest sentit, ha detallat que "l'impost sobre la renda a Catalunya és del 48%".

Finalment, Ferran Brunet ha dit que "per tenir un on sistema fiscal s'ha de tenir una bona base impositiva i que els tipus no siguin dissuasius de pagar l'impost perquè si no l'estímul dels agents és tan gran que el rendiment passa a ser negatiu".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 bejota, bcn, 12/05/2021 - 17:47

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#7 La llei seca, Chez Titole, 01/12/2020 - 11:38

El procés ha estat com la llei seca als EEUU, mentre va durar es varen enriquir una colla de vivales.

#6 Almax, Cat, 01/12/2020 - 09:50

Ferran Brunet va ser destituït de SSC per temes econòmics

#5 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 30/11/2020 - 20:26

el proceso ha triunfado, de hecho ha sido un éxito total; sólo hay que ver cómo se han enriquecido muchos gracias al circo secesionista: Pujoles, Palau, Toni Soler, 3%, Innova,...

y lo mejor está por llegar, décadas de saqueo sin fin gracias al balido de gozo que repica por toda Cataluña

#4 Juan Ricart , Barcelona, 30/11/2020 - 19:47

¡Tampoco seamos tiquismiquis! ¿Y la gente que vive del Pruces, los que trincan comisiones o el 3%, los de las embajadas y chiringuitos varios...? ¿Acaso no importa la felicidad de esos varios cientos de miles de buenos patriotas catalanes? ¡Es que, ya está bien con tanta queja!