Economia · 28 de Maig de 2020. 14:58h.

El PPC culpa el procés de la marxa de Nissan

"Resulta complicat mantenir projectes empresarials amb projectes polítics revolucionaris"

El PPC culpa el procés de la marxa de Nissan

El portaveu del Partit Popular Català al Parlament, Santi Rodríguez, ha denunciat que el Govern de la Generalitat va deixar sense recursos el pla de suport a al sector de l'automòbil en la tramitació dels últims Pressupostos i ha atribuït la marxa de Nissan a la "inestabilitat" generada pel procés sobiranista.

Santi Rodríguez ha recordat que al febrer el Govern va anunciar que dotaria aquest pla amb una inversió de 20 milions d'euros, que finalment es van reduir a 2,9 milions en els comptes definitius, "una quantitat insuficient per apostar per la continuïtat de el sector de l'automoció a Catalunya, que en el cas de Nissan comporta 3.000 llocs de treball directes i uns 20.000 indirectes".

Per aquest motiu, en la tramitació dels pressupostos, des del PPC vam presentar esmenes per augmentar aquesta partida a més de 4 milions, però aquesta esmena va ser rebutjada amb els vots en contra de JxCat, ERC i CUP i l'abstenció de CatECP. En aquest sentit, el portaveu Popular ha assenyalat que "resulta complicat mantenir projectes empresarials com Nissan a Catalunya amb administracions que van en contra, com l'Ajuntament de Barcelona, o amb projectes polítics revolucionaris que generen inestabilitat i incertesa".

"Tampoc afavoreix -ha afegit- que mentre hi ha països com França que dóna suport amb 7.000 milions d'euros a una de les seves principals indústries com és Renault i la creació de riquesa que aquesta genera, a Espanya es manté la pobresa amb subsidis per aquest mateix valor". D'altra banda, Santi Rodríguez ha reclamat a la Generalitat que es reuneixi amb sindicats i empresaris de sector metal·lúrgic per treballar en alternatives i dotar d'una nova activitat a aquestes fàbriques.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Juan, Bcn, 28/05/2020 - 22:13

A burro muerto cebada al rabo.

#6 Neus V., Barcelona, 28/05/2020 - 19:38

Els miserables lazis continuen rabiosos llegint les veritats que publica e-noticies, l'unic mitjà creible i digne d'un periodisme de realisme autentic. Poca feina deuen tenir que s'entretenen a puntuar negatius en els comentaris més punyents de veritat. No seria estrany que el Torrat hagi ordenat a tot un departament per fer aquesta feina

#5 Montse Quatre, Barcelona, 28/05/2020 - 16:47

Aquesta es la pura veritat, el projecte mal anomenat "procés" que te alguns dels seus guionistes entre reixes, i que encara en te algun de lliure campant per Menorca o pel carrer Tuset, ha estat letal per aquest pais. Han intentat destrosar-lo amb quatre mil empreses deslocalitzades, els dos unics bancs i ara Nissan. Que el ramat prengui nota!

#4 un musclu, bcn, 28/05/2020 - 16:35

El ultim gran projecte amb prespectives tecnologiques a Catalunya va ser al 2003. El Marenostrum pagat pel PP. Akgu tenia que dir-ho. Des de llavors ...un dessert. Com voleu que a les que pintin magres fotin el dos totes les grans empreses...
I al tanto que ara queda SEAT....perque us penseu que han creat CUPRA?

#3 contento del sistema catalán, martorell, 28/05/2020 - 15:59

ja ja ja ja estos todavía no han desaparecido en Catalunya?

ja ja ja ja NADIE os quiere en CAT, no sacáis ni el 5% de votos, ja ja ja ja

VISCA CIUTADANS, ERC, PODEMOS, JxC, PSC, CUP!

VISCA EL 95% DEL SISTEMA!