Publicitat
Economia · 29 de Gener de 2010. 14:55h.

El PPC atribueix l'atur a "la incompetència de Montilla"

Sánchez-Camacho: “Catalunya ja té 643.100 víctimes"

El PPC atribueix l'atur a "la incompetència de Montilla"

Alícia Sánchez-Camacho, durant la presentació de la seva precampanya

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que “Catalunya ja té 643.100 víctimes de la incompetència de Montilla i Zapatero”, en referència a les dades de l’Enquesta de Població Activa del 2009. Segons la presidenta del PPC, “mentre la resta del món està sortint de la crisi, a Catalunya ens trobem amb que les pitjors dades corresponen a l’últim trimestre de 2009”. Així mateix, ha afirmat que “el Govern, que fins ara s’escudava en les dades de l’EPA per no admetre la dramàtica situació de l’atur a Catalunya, s’ha quedat sense arguments”, ja que la població activa ha baixat en 40.000 persones.

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha destacat que “mentre que a Catalunya s’incrementa el nombre de persones en edat de treballar, el nombre de persones actives cau (-27.000) , el nombre d’ocupats també cau (-62.900) i el nombre d’aturats no para de créixer (+35.900) en el darrer trimestre”. “Les xifres són altament preocupants si les comparem amb les taxes d’atur que tenen les principals economies del món i amb les que pretenem competir”, ha apuntat.

Així mateix, la presidenta del PPC ha assenyalat que “totes aquestes dades impliquen que amb menor activitat i ocupació cauran tant el consum com els ingressos tributaris i impedirà complir amb els objectius pressupostaris, generant més dèficit públic i obligant a les administracions a endeutar-se més”.
 
Finalment, Sánchez-Camacho ha alertat que “en els darrers trimestres es ve observant com la taxa d’atur de Catalunya creix i s’aproxima a la mitjana estatal i, per contra, s’allunya de comunitats més dinàmiques com la de Madrid, que històricament havia tingut taxes d’atur similars a la catalana i ara té una taxa d’atur 2,33 punts inferiors. Això és fruit de la nefasta política econòmica de la Generalitat amb una despesa descontrolada”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Juan Domínguez, barcelona, 02/02/2010 - 09:58

El PP sempre s'equivoca de dolents. bon blog d'economia internacional: www.ekonomicus.wordpress.com