Publicitat
Economia · 13 de Desembre de 2012. 20:53h.

El PP vol difondre el nom dels que cometin frau fiscal

"Es tracta que paguin, no ho puc dir més clar", assegura el ministre Montoro

El PP vol difondre el nom dels que cometin frau fiscal

El ministre Montoro, en una imatge d'arxiu

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquesta tarda en el Ple del Senat que el Govern està estudiant adaptar la normativa existent "per tal de publicitar qui són els majors i defraudadors i morosos amb la Hisenda Pública", de manera semblant al que es fa en altres estats de la Unió Europea com el Regne Unit o Irlanda.

"Es tracta que paguin, no ho puc dir més clar. La lluita contra el frau descansa, en bona mesura, en el compliment voluntari de les obligacions fiscals i en la consciència social del dany que genera el frau fiscal ", ha afegit el ministre en el tràmit parlamentari del projecte de llei de mesures tributàries Dirigides a la consolidació de les Finances i l'Impuls de l'activitat econòmica.

Amb aquesta finalitat, "s'estan estudiant els paràmetres objectius que millor poguessin servir per configurar, tant el llistat de defraudadors com la identificació dels morosos".

El ministre ha recalcat que la major transparència de l'administració s'ha d'aplicar també als contribuents a la Hisenda Pública, amb independència del tipus d'activitat econòmica que desenvolupin o si són persones físiques o jurídiques. "No es pot entendre tant sigil en algunes entitats empresarials o contribuents individuals que no donen prioritat al pagament dels impostos", ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 marta, Girona, 14/12/2012 - 10:18

Si saben qui son, perque "la hacienda española" no els hi fa una inspecció?? a que juga aquest ministre i aquest govern??

#4 Terraxa, Terrassa, 13/12/2012 - 23:42

El morós més gran és l'administració pública.

Suposo que vol dir que el seu nom anirà al capdavant de la llista.

#3 33, Catalunya, 13/12/2012 - 22:56

D'entrada, aquest home es carrega la Llei de Protecció de Dades.

#2 lis, barcelñona, 13/12/2012 - 21:13

¿A que no?