Economia · 8 de Juny de 2012. 15:32h.

El PP controlarà el Banc d'Espanya durant els propers 9 anys

Linde només podrà complir mig mandat perquè la llei no permet ser governador a partir dels 70 anys

El PP controlarà el Banc d'Espanya durant els propers 9 anys

Luis María Linde, nou governador del Banc d'Espanya

El Consell de Ministres ha aprovat el nomenament de Luis María Linde com a governador del Banc d'Espanya. Ho ha anunciat la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa d'aquest divendres. Linde ha estat nomenat en substitució de Miguel Ángel Fernández Ordóñez, que deixa el càrrec un mes bans que expiri el seu mandat.

D'aquesta manera el PP s'assegura el control del Banc d'Espanya durant 9 anys, ja que Linde amb 67 anys només pot estar-ne tres en el càrrec, la meitat d'un mandat, perquè la llei no permet ser governador a partir dels 70 anys. Quan acabi el mig mandat de Linde, el PP podrà designar un nou governador.

Linde, molt proper al ministre d'Economia, Luis de Guindos, és funcionari del cos tècnic d'economistes de l'Estat i sempre ha ocupat càrrecs públics de segona fila. La principal feina del nou governador serà valorar les auditories independents que xifraran el rescat que necessita el sistema financer espanyol. El ministre ha destacat el "prestigi internacional" i "l'acreditada competència i coneixements", així com "l'absència de vinculacions polítiques" del futur governador.

Linde és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i pertany al cos de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat. Va ser cap de l'oficina de Balances i Pagaments del Ministeri de Comerç i cap de l'Oficina Comercial d'Espanya a Moscou.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 i que?, bcn, 08/06/2012 - 19:30

Tampoc permet no se quantes coses respecte de les renovacions del constitucional i mireu con esta la cosa. Malgrat tot, com que interessa a qui interessa que aquest paio plegui als 70 anys, plegara als 70 anys. Nom hi ha mon que plegara.

#1 LOLA, BARCELONA, 08/06/2012 - 16:10

Quan un altre controla els teus diners, no en pots sortir guanyant...