Publicitat
Economia · 24 de Febrer de 2011. 17:18h.

El petroli, pels núvols

Repsol ha reduït un 50% la seva activitat a Líbia

El petroli, pels núvols

La situació al nord d'Àfrica repercutirà al preu de la gasolina

El preu del petroli es continua disparant arran de la crisi de Líbia i la por que el conflicte s'escampi a altres països productors. Aquest dijous el Brent, el cru de referència a Europa, ha superat els 114 dòlars per primer cop des de l'estiu del 2008. Això vol dir que s'ha encarit prop de 10 dòlars en només quatre dies.

L'OPEP, l'Organització de Països Exportadors de Petroli, recorda que Líbia només representa el 2% de la producció mundial de cru i referma la seva política d'augmentar la producció de cru en cas d'un tallada del subministrament des d'algun dels països membres. Però de moment no ho ha concretat, mentre que la petrolera austríaca OMV, la més gran de l'Europa central i oriental, ha advertit que no descarta aturar el bombament de cru a Líbia.

D'altra banda, Repsol ha volgut deixar clar que no ha suspès l'activitat petrolera a Líbia arran de la crisi. El president del grup, Antoni Brufau, ha afirmat que no han aturat la seva activitat al país nord-africà, sinó que l'han reduït a la meitat.

Segons ha assenyalat en roda de premsa, ara s'estan produïnt uns 160.000 barrils bruts al dia, el 50% respecte a l'inici dels greus enfrontaments que es registren entre partidaris i detractors de Gadaffi. Ha afegit que encara queden treballadors de la companyia a Líbia, però que seran a Espanya "més aviat que no pas tard".

Brufau ha dit que el conflicte tindrà impacte en els comptes de la companyia, però que ara preocupa més la situació dels ciutadans de Líbia i la seguretat dels seus treballadors.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat