Publicitat
Economia · 18 d'Abril de 2013. 16:55h.

El Parlament fa pinya pel submarí català

Aprovada per unanimitat una resolució que insta el Govern a donar suport al projecte Ictineu 3

El Parlament fa pinya pel submarí català

Una imatge de l'Ictineu 3

El Parlament ha aprovat, per unanimitat, una resolució que insta el Govern a donar suport a la finalització del projecte de construcció del submarí català Ictineu 3.

La proposta de resolució havia estat presentada pel diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, a principis de la legislatura, amb la intenció d'aconseguir un ampli suport polític a una iniciativa que "podia donar impuls a un sector tecnològic i econòmic amb una gran projecció de futur: la tecnologia submarina".

Així, el Parlament de Catalunya ha sol·licitat al Govern "donar suport logístic, legal i econòmic d’acord amb les disponibilitats pressupostàries i a través dels procediments establerts per la Generalitat, al projecte Ictineu 3, per tal de fer possible la finalització amb èxit de la seva construcció el més aviat possible dotant així a Catalunya d’una eina estratègica que pugui donar suport a l’administració i prestar serveis d’interès públic en matèria d’investigació, salvaments i riscos ecològics”.

Segons les previsions, l'Ictineu 3 estarà operatiu i farà les seves primeres immersions el proper mes de juliol. El submergible pot baixar fins als 1.200 metres.

El sector de la tecnologia submarina, en un horitzó de deu anys, podria donar feina d'alta qualificació a més de 5.000 persones i generar un volum de negoci de més de 2.500 milions d'euros anuals, segons els primers estudis del Pla Estratègic del Sector de la Tecnologia Submarina a Catalunya que estan realitzant a l'Associació Institut Ictineu Centre Català de Recerca Submarina.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Pere, Vic, 18/04/2013 - 18:49

Aquest submarí és fluvial així que només ho hem de equipar amb torpedes amb tecnologia catalana per protegir l'Ebre d'atacs espanyols. Si ens ho proposem podem fer l'armada invencible catalana! Endavant companys!

#7 Jordi, Martorell, 18/04/2013 - 18:00

Gastar miles de millones para la contruccion del Eurofighter, Leopard 2, Pizarro, etc ... es una inversion no nacionalista y es preocuparse por los problemas reales de la gente. Gastar cuarto perras en este submarino es nacionalismo y tirar el dinero en cosas que no importan juas juas juas ...

#6 -emilio, a, 18/04/2013 - 17:38

Si los de ICV llevan al Parlamento una resolucion para apoyar con dinero publico a la empresa que desarrolla el submarino será que sus propietarios son simpatizantes del partido. Sino de que el interés.- O es que el resto de empresas catalanas no merecen el mismo apoyo.

#5 Pepito, CorrupLAND, 18/04/2013 - 17:28

En la cola del inem no se habla de otra cosa... que tíos no se les escapa una un pedazo submarino, con la falta que está haciendo... es que están en todo... así da gusto tener los impuestos más caros de la zona euro.

#4 Jacob, BCN, 18/04/2013 - 17:15

Soy unionista, pero he decidido votar sí a la independencia. Cataluña es muy divertida con noticias como ésta. Una vez lograda la independencia sólo habrá que comprar palomitas y ver el espectáculo. No sé si seremos más pobres o más ricos, pero nos vamos a hartar de reír! No cambiéis nunca!