Publicitat
Economia · 16 de Gener de 2012. 17:26h.

El País Valencià permet constituir empreses "de forma immediata"

"Per tal que els emprenedors puguin posar en marxa els seus projectes sense dilació"

El País Valencià permet constituir empreses "de forma immediata"

El vicepresident del Govern valencià, José Císcar

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència del Govern valencià, José Císcar, ha assegurat aquest dilluns que "des d'avui mateix es pot constituir una empresa de forma immediata, una mesura que afavorirà l'ampliació del nostre teixit empresarial, principal actiu per a la generació de creixement econòmic".

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana ha publicat el decret llei de mitjanes urgents de suport a la iniciativa empresarial i als emprenedors, microempreses i petites i mitjanes empreses (Pime) de la Comunitat Valenciana que el Consell va aprovar el passat divendres.

Císcar ha remarcat que "des d'aquest mateix moment, es racionalitzen procediments i tràmits administratius amb una gestió més eficaç i eficient per estalviar en burocràcia i en taxes i tarifes, amb la finalitat que els emprenedors valencians puguin posar en marxa les seves idees i projectes sense dilació en el temps".

Així, segons ha explicat, "els que iniciïn les seves activitats empresarials o professionals els anys 2012 i 2013 tenen una exempció o bonificació en el pagament de tarifes que es concreta en un 100% el primer any d'activitat i en un 50% al segon".

Una altra de les novetats és l'agilitat en la consecució de les llicències municipals d'obertura d'activitats comercials. Si abans la durada mitjana estimada per a l'obtenció d'aquest tipus de llicències era de tres a cinc mesos, amb la nova regulació l'obtenció pot ser instantània amb la sola presentació al registre d'entrada de l'ajuntament corresponent d'una sèrie de documents.

En el cas de llicències d'obertura d'activitats subjectes a la llei d'espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics de la Generalitat, com bars, cafeteries, pubs, restaurants, ludoteques, supermercats, etc., amb un aforament no superior a 500 persones, s'escurcen terminis per obtenir la llicència amb la sola presentació de la documentació adequada.

Així mateix, el decret inclou 30 línies d'ajuts directes per fomentar l'activitat emprenedora per un import de més de 85 milions d'euros. En aquest sentit destaquen les destinades als aturats que es constitueixin en treballadors autònoms i professionals, les dirigides a l'estabilitat en l'ocupació de joves emprenedors menors de 30 anys mitjançant l'autoocupació, les enfocades a donar suport a la creació d'empreses innovadores o les dissenyades per ajudar les Pimes a realitzar projectes d'inversió.

"Aquestes iniciatives, que beneficiaran anualment més de 9.000 emprenedors, posen de manifest el compromís del Consell amb tots aquells ciutadans que en l'actual context econòmic s'esforcen i comprometen per generar creixement i prosperitat a la Comunitat", ha afirmat Císcar.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Oscar, España, 17/01/2012 - 14:38

¿país qué?

#5 Almogàver , La Sagrera , 17/01/2012 - 11:23

És pot muntar una sastreria?

#4 carles, Barcelona (Comunitat Catalana), 16/01/2012 - 20:41

Que es aixó de Pais Valenciá.Será Comunitat Valenciana no? Ara be si ens posem aixi proposo a TV3,Cat Radio, Radio Estelada i E-Noticies parlar de Comunitat Catalana quan es parli de Catalunya si es tracta d'inventar-nos noms.

#3 La Rita , Valensia, o alrededores, 16/01/2012 - 20:30

¿País Valenciá? ¿Alguna vez en Catalinolandia se darán cuenta que la denominación oficial es Comuniad Valenciana? Pues que siga el error.

#2 Ignasi F. G., Barcelona, 16/01/2012 - 19:27

Es una bona solució. No hi ha cap pais al món que imposi tantes traves, tants deures anticipats i tants tributs a qui vulgui obrir una botiga, un taller o un petit negoci... Les lleis actuals son una barrera a la iniciativa i s'han d'abolir per afavorir la recuperació.