Publicitat
Economia · 27 de Febrer de 2022. 19:06h.

"El negoci està en el procés"

Ferran Brunet, autor d''Economía del separatismo': "volen mantenir-se al poder el màxim de temps possible"

"El negoci està en el procés"

Ferran Brunet, professor d'Economia Aplicada a la UAB i cofundador de Societat Civil, ha afirmat, en una entrevista a Spanish Libertarian, que "com va dir un premi Nobel americà en economia, pels separatistes el negoci no està en la independència, que seria la ruïna per tots, està en el procés, està en la polarització de la societat en mantenir-se amb escons al poder el màxim de temps possible, i així per exemple aconseguir que 4.000 persones a Catalunya cobrin més que el president del govern d'Espanya".

El cofundador de Societat Civil ha assegurat que "el procés, òbviament, ha beneficiat a alguns. Precisament l'orientació de tantes persones cap a l'independentisme és perquè pensaven que podien obtenir alguna cosa d'això".

Ferran Brunet -que ha publicat un llibre sota el títol de 'Economía del separatismo catalán'- considera, en relació amb les conseqüències econòmiques del procés, que "pot ser que no veiem els efectes o que siguin finançats de determinada manera que no ens afecti com a consumidors, però tot té el seu origen i les seves conseqüències".

Durant l'entrevista ha explicat les inversions a Catalunya han disminuït en els darrers anys. "La Generalitat el que ha fet és deslegitimar i inestabilitzar les institucions. Per això qui pot, qui té més risc, marxa a llocs millor", ha dit.

El professor d'Economia Aplicada a la UAB ha assegurat, que segons les dades, "el 23 dels consumidors fa boicot a productes i serveis catalans", "al conjunt d'Espanya excloent Catalunya", ha afegit.

Afirma que "en una situació d'independència efectiva, a l'escenari mitjà, es necessitarien posar sobre la taula 55.000 milions d'euros cada any per mantenir el nivell anterior a la secessió".

Ferran Brunet també ha manifestat que "Espanya és un pels d'una qualitat democràtica extraordinària". "Està, entre una vintena d'indicadors internacionals, per davant de França i per davant d'Estats Units", ha justificat.

Finalment, en referència a una enquesta recollida al seu llibre sobre la llengua a l'educació, ha afirmat que "el 67% dels catalans preguntats de com volen l'educació la volen trilingüe. Monolingüe en català el 9%. Monolingüe en castellà només el 6% dels pares".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#15 Nombre de César Tengo , El Prat de Llobregat, 08/03/2022 - 07:59

¿En qué Departament hay más cargos? No hablo de negocietes o negociazos. Todo se legal, of course.

#14 La pela és la pela, Chez Titole, 28/02/2022 - 10:00

Ni Bitcoins ni òsties, aqui el que rutlla és el Procès-Busines. no us escarrasseu, et fiques dins d'algun xiringo processista i "a vivir que son dos dias", fins i tot si ets el de la Caixa que li paga el sou a la infanta, et recicles de conseller independentista en 8 segons (termini actualitzat) I. Si ets el nr. 1 i pinten bastos, fots el camp.

#13 marc, barcelona, 28/02/2022 - 09:50

Si es que esta claro, el nacionalismo es ante todo un gran negocio del que vive muy bien mucha gente, hay algun guru del nacionalismo, estos que dicen que viven como esclavos, que no chupe del dinero publico?, si son quienes mejor viven en cataluña y todo pagado por nosotros, y luego encima con toda la cara del mundo van de oprimidos, no tienen ver

#13.1 Die Frage, Barna, 28/02/2022 - 13:11

Y lo oprimidos que estan? la opresión es tan inspoortable que es un sinvivir, los 80 mil o 150 mil anuales no compensan este nivel de opresión, a donda vas a parar?

#12 Capa Docia, Terrassa, 27/02/2022 - 22:00

Por favor, cuiden la redacción de sus artículos, se comen palabras, hay faltas de sintaxis, a veces son ininteligibles

#11 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/02/2022 - 21:44

La Fe Nacionalista llena los corazones y da sentido a la vida de los creyentes. Los que la predican viven de eso. El Proceso Separatista para ir al Paraíso no es más que un dogma religioso que mantiene la fe de los fieles ¡Durará hasta que el Racionalismo se imponga!

#11.1 Nombre de César Tengo , El Prat de Llobregat, 28/02/2022 - 06:55

Sí, sí, para todo lo demás (no les hago publi) aquella targeta de crédito.
Es decir, más que llenar, les permite disponer de calerin caleran la verbena de San Juan (poder ir de lo que quieran), antes iban a Castefa, todo hay que decirlo, donde descargar la tiballa.
No es ningún dogma: es un modus viviendi mientras panolis envían dinero a Puchi.