Publicitat
Economia · 22 d'Octubre de 2019. 17:51h.

El negoci es ressent

Restaurants xifren en un 60% les pèrdues pels disturbis

El negoci es ressent

Una de les terrasses d'un establiment que va quedar destrossada durant els aldarulls a Barcelona

El gremi de restauració de Barcelona ha calculat que la facturació del sector ha caigut entre un 50-60% arran de les manifestacions violentes succeïdes a la capital catalana durant la setmana passada per la sentència del procés. El president del gremi, Roger Pallarols, assegura que la restauració es troba en una “situació pràcticament de fallida”.

També afirma que la caiguda de la facturació dels locals propers a les zones dels disturbis “es poden equiparar als dies de tancament”. “L’efecte contagi s’ha produït a tota la ciutat amb caigudes del fins el 50 i 60% de la facturació”, ha subratllat Pallarols en una entrevista a Ser Catalunya.

El gremi diu que les xifres “són molt difícils de quantificar”, però “estem parlant de milions d’euros”. “Tenim comptabilitzat que hi ha més de 70 establiments que han patit algun tipus de destrosses, fonamentalment a les terrasses, on podem sumar una pèrdua de 200.000 euros”, ha estimat.

Alguns comerciants han traslladat aquestes xifres al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que aquest dimarts ha visitat el centre de Barcelona afectat pels aldarulls. Cs reclama el Govern espanyol, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona es personin en tots els processos judicials per exigir als violents que paguin els desperfectes ocasionats en béns públics i privats com a conseqüència de les manifestacions violentes.

“Els desperfectes ocasionats a comerciants i béns públics, tots aquests milions d’euros, no els poden pagar les famílies espanyoles, la gent que compleix amb la llei, sinó els violents de la seva butxaca”, ha assegurat Rivera. El líder de la formació també fa “corresponsable” al president de la Generalitat, Quim Torra, per “haver estat aplaudint la violència i defensar els violents dient que són pacífics”.

destrosses3.jpg

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Cris, Barcelona , 23/10/2019 - 08:07

Están arruinando Cataluña. La mala imagen internacional otra vez, es devastadora.

#2 Rasca-rasca, Barcelona, 22/10/2019 - 22:20

Si no ho tinc mal entés, la kale borroka la van acabar fent pagar les factures de les destrosses als vàndals o els papás del vàndals. No hi ha res més eficient que rascar-lis les butxaques.

#1 botifler1914, Waterpus, 22/10/2019 - 18:00

Como decia el adhesivo?
Ah si, perdonen las molestias estamos construyendo la Repubñica.