Publicitat
Economia · 13 de Maig de 2011. 21:23h.

El negoci de la moda nupcial

Catalunya es consolida com a país exportador en aquest sector

El negoci de la moda nupcial

Una imatge del cartell anunciador del Saló Internacional NoviaEspaña

Catalunya va exportar 140,4 milions d’euros durant l’any passat en el sector de moda nupcial, xifra que confirma la solidesa del sector a Catalunya. El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha donat a conèixer aquestes dades coincidint amb la inauguració del Saló Internacional NoviaEspaña, en el marc de la 21a edició de la Barcelona Bridal Week.

Segons un comunicat del Departament d'Empresa i Ocupació, al 2010, aquest volum d'exportació en vestits i complements de núvia és una xifra similar a la de l’any anterior. Tot i l’actual conjuntura, l’evolució del sector de moda nupcial és positiva, i s’evidencia com un sector resistent a la crisi. Al conjunt de l'Estat, al 2010 les exportacions van suposar 311,67 milions d'euros.

Així mateix, Catalunya continua representant el motor exportador del conjunt de l’Estat. El 45,06% del total d’exportacions de l’Estat en moda nupcial són catalanes.

Al 2010, els vestits de núvia i cerimònia han estat el gruix (66,75%) de les exportacions catalanes del sector. Dins les vendes de vestits de núvia i cerimònia, són especialment positives les exportacions de vestits de fibres sintètiques no de punt, que representen la majoria de les vendes a l’exterior i que han crescut gairebé un 9%. (De 59,6 milions d’euros al 2009 han passat a 64,8 milions d’euros al 2010)
 
Pel que fa al conjunt de l'Estat, el pes de les exportacions de vestits de núvies sobre el total del sector van representar l’any passat el 57,61% del total de les exportacions de moda nupcial.

Els principals clients del sector són els països de la UE. Itàlia continua com a principal client de Catalunya (amb el 15,7% de les exportacions), per bé que destaca l’evolució en positiu d’alguns mercats de l’Europa de l’Est (com Polònia, Hongria i Rússia) i alguns països àrabs (com Aràbia, Tunis o Marroc), que han experimentat lleugers augments de les exportacions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat