Publicitat
Economia · 10 de Febrer de 2011. 17:40h.

El "miracle" de Mena

El conseller diu que per sotir de la crisi cal "llevar-se d'hora al matí i treballar dur la resta del dia"

El "miracle" de Mena

El conseller Mena, en una foto d'arxiu

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va donar la seva fórmula per sortir de la crisi aquest dimecres en la seva primera intervenció al Parlament. En resposta a una interpel·lació de Santi Rodríguez (PPC) sobre la desocupació va descriure el que anomenar "miracle" dels catalans: "llevar-se d’hora al matí i treballar dur la resta del dia".

Mena va encoratjar els diputats a seguir els consells de Maquiavel a El Príncep de "protagonitzar el futur" i va assegurar, convençut del lliberalisme com és, que el Govern treuria "pedres del carro de les empreses". "Aquest marc regulador que ofega innecessàriament les empreses; un munt de requisits, d’estàndards", va afegir.
 
"Hem de fer -va insistir- una simplificació normativa i administrativa per treure pedres del carro que arrosseguen les empreses".  "Les empreses seran les que ens trauran de la crisi", va reiterar perquè, en la seva opinió, "el Govern ha d’ajudar les empreses a estirar del carro".

També va recordar que "les empreses industrials estan exportant" perquè "creuen que el món, el nostre món, és el món". "Creiem -va continuar- en la iniciativa emprenedora, i per això, tota aquest embull de subvencions el convertirem, i ja ho aclarirem amb detall, en incentivadors de les empreses, reduint aquest catàleg tan confús que existeix ara".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 VIDA, BCN, 12/02/2011 - 13:02

Magada, cierto, un riesgo para ESADE. Pero éste riesfo me parece secundario. El verdadero riesgo es para nosostros, para los ciudadanos de Catalunya.

#16 ramon, barcelona-c, 12/02/2011 - 00:59

Dir aixó, en un país d'un alt% (tant per cent)
de ganduls i amb gent que semblan poc dotats per l'estudi i acostumats a rebre subvencions per totes bandes , ajuntament consells de barris ,Generalitat ,estat central etc sona a japonés. Aquí quan un s'aixeca no cal fer gaire per arrossegarse .

#15 Magda, Sant Cugat, 12/02/2011 - 00:39

En sembla que ESADE sortirà tocada de l experiència d aquesta conselleria. No només han posat els càrrecs de comandament, sinó que estan assessorant a tots els nivells administratius. I de fer política, res de res. Només savis, dives, consultores i bufets. Insisteixo: un risc molt alt per ESADE

#14 Edith Piaf, Valencia, 11/02/2011 - 08:21

Hombre, cuando te recomienda alguien de La Obra también hay que decir que es mucho más fácil.

#13 mcma, Barcelona, 10/02/2011 - 22:28

A on SR. Mena?, a on podem anar a treballar dur tot el dia? ...........