Publicitat
Economia · 2 de Març de 2010. 21:53h.

El metall protesta

CCOO i UGT demanen el compliment dels convenis salarials del sector metal·lúrgic

El metall protesta

Una imatge de la manifestació per reclamar l'aplicació dels increments salarials en el sector metal·lúrgic a la demarcació de Barcelona (foto: ACN / Marc Colomer)

Centenars de sindicalistes convocats per UGT i CCOO s'han concentrat aquest dimarts al matí davant de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) de Barcelona per exigir que s'apliquin els increments salarials de l'1% d'IPC més el 0,4%, pactats entre la CEOE i els sindicats el 9 de febrer en el marc de l'acord interconfederal per a l'ocupació i la negociació col·lectiva.

Els sindicalistes concentrats han cridat consignes en contra de la patronal per exigir l'aplicació dels acords, que no aplica sota l'argument de l'afectació de la crisi en el sector. Els sindicats han advertit que es reserven la possibilitat de seguir convocant mobilitzacions si la patronal no compleix els acords subscrits.

A la concentració s'hi ha afegit treballadors dels sectors metal·lúrgics de la demarcació de Barcelona. Han exigit que la patronal compleixi els acords del conveni col·lectiu i la revisió de taules salarials amb els increments conveniats.

Volen que se'ls incrementi el sou un 1,4% més els increments lineals en funció dels grups professionals, tal com es va comprometre la patronal, que argumenta que és un sector molt castigat per la crisi. Segons els sindicats, la patronal encara no ha contraofertat cap xifra concreta, si bé ha traslladat que serà sempre per sota de l'1%.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat