Publicitat
Economia · 7 d'Octubre de 2008. 15:34h.

El governador del Banc d'Espanya demana "calma"

Augura un període de recessió a Espanya

El governador del Banc d'Espanya demana "calma"

Miguel Ángel Fernández Ordóñez

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha llançat una crida "a la calma" i ha reiterat la "confiança" en el sistema financer espanyol, "un sistema ben gestionat, regulat i supervisat". També ha indicat que des del punt de vista de l'estabilitat financera, "les entitats espanyoles han demostrat una major capacitat de resistència que les de molts altres països", encara que ha reconegut que "no és moment per a l'autocomplaença, ja que els reptes del futur són importants".

Fernández Ordóñez s'ha referit també a l'evolució de l'economia espanyola, per indicar que la crisi financera internacional "introdueix una gran incertesa" sobre les perspectives de creixement del PIB. Ha afirmat que amb la informació disponible es preveuen taxes de variació intertrimestral "pràcticament nul·les i fins i tot negatives" en la segona part de l'any, i una prolongació del procés d'ajust el 2009, "amb ritmes d'avenç més difícils de calibrar", però que també seran "febles".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Meliq Salau, Reus, 07/10/2008 - 22:49

PIB Cat = 200.000 ME. L'espoli =10% 20.000 ME per any. Al món donar diners a territoris es limita a un % sostenible el més alt a Alemanya pels lands excomunistes és un 3,5% del PIB dels donants. A Cat a cada família amb 2 nins li roben 1.000E al mes.

#1 dani, reus, 07/10/2008 - 18:19

Com que aquest govern es tan mentider, ningu es fia de vosaltres.