Publicitat
Economia · 7 de Setembre de 2012. 10:21h.

El Govern s'alia amb el primer promotor immobiliari que va fer fallida a Espanya

Enrique Bañuelos era el propietari d'Astroc i després va emigrar al Brasil

El Govern s'alia amb el primer promotor immobiliari que va fer fallida a Espanya

L'encaixada de Mans entre Mas i Enrique Bañuelos

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest matí la futura construcción de sis parcs temàtics a Port Aventura, en uns terrenys de 450 hectàrees de la Caixa, en un projecte impulsat per l'empresari espanyol Enrique Bañuelos, propietari de la companyia brasilera Veremonte.

Bañuelos, en canvi, fou el primer promotor immobiliari víctima de la crisi de la totxana i va haver de deixar la presidència d'Astroc, el 2007, després de l'enfonsament de la societat a borsa. Fou la primera gran immobiliària espanyola que sucumbí davant la crisis de la totxana.

El promotor, que com altres del sector començà quasi des del no res als anys 90, es traslladà aleshores al Brasil per invertir la resta de la seva fortuna, en diverses empreses del sector immobiliari i agroindustrial. Bañuelos 'reaparegué' fa poc a l'Estat espanyol en invertir en l'empresa electrònica Amper, de la qual comprà el 20% del capital, fet que disparà la cotització de la societat.

Bañuelos, en plena eufòria immobiliària, havia comprat la immobiliària de Banc Sabadell (Lanscape) i el 60% de Rayet Inmobiliaria i va treure Astroc a borsa el 2006. Les accions arribaren a revaloritzar-se més d'un 1000% -de 6 a 70 euros- i inclòs van convèncer Amancio Ortega, d'Inditex. El propietari d'Astroc arribà així a entrar a la llista de Forbes el 2007.

El cas arribà a la justícia, però l'Audiència Nacional arxivà les diligències per un presumpte delicte de maquinació per alterar el preu de les accions i per administració deslleial mitjançant operacions vinculades entre aquesta firma i altres que eren propietat seva. La querella fou presentada per un grupo d'accionistes minoritaris representats.

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#45 BEJOTA, BCN, 10/09/2012 - 13:58

SR. MAS :"DIME CON QUIEN ANDAS Y TE DIRÉ QUIÉN ERS.HA PERDUT "EUROVEGAS";AVANS ,DISNEY WORLD",ETC.AHURIA DE FER ALGUNA REFLEXIÓ,NO TROBA?

#44 jacques, us, 08/09/2012 - 12:04

jajajajajaj ja cal que vigilin a aquesta colla, això dels parcs temàtics em sembla més una altra pelotasso de CIU com el cas de les ITV, els negocis que fan aquests només és per omplir-se les butxaques, lladres de merda!!!!!!!!!!!!!!!! Haurieu d´estar llepant els ferros de la presó

#43 fart de polítics-especuladors, Cat, 08/09/2012 - 11:20

Bañuelos deu ser el nou "empresari exemplar" de CiU, la versió 2 de De La Rosa.

#42 ernest, reus, 08/09/2012 - 11:07l' elit catalana, per molt que es disfressi de nacionalista, te el mateix esperit que l' elit de Balears o Valencia: saqueig del territori i nul.la consciencia nacional.


. .

#41 jordijo, Amsterdam, 08/09/2012 - 08:27

Curiosa la cultura llatina, que dues noticies seguides facin referencia al fracas d'aquest paio.. al mon anglosaxo aixo seria vist com una virtut, per que ha sabut aixecar un imperi, de nou amb poc temps, i per que no tornara a cometre el mateix error... senyal que si fa diners no es per casualitat