Economia · 28 de Febrer de 2017. 22:22h.

El Govern presenta la 'finestra única' sis anys tard

L’Executiu va començar a impulsar la iniciativa el 2011

El Govern presenta la 'finestra única' sis anys tard

Jordi Baiget, en una imatge d'arxiu

El Govern ha anunciat aquest dimarts que presentarà a Europa la Finestra Única Empresarial (FUE) com a “bona pràctica” per millorar la competitivitat, en el marc del projecte Interreg Europa que busca “la millora de la competitivitat de les Pimes a Europa”.

L’Executiu ha explicat que impulsa la finestreta única des de l’any 2011 per tal de “simplificar els tràmits administratius” de les petites i mitjanes empreses. La Generalitat ha assegurat que la FUE aposta per “la via telemàtica” i la “interoperabilitat entre administracions” perquè els empresaris i autònoms tinguin un “canal únic i àgil de relació” amb les administracions locals i regionals europees.

El Departament d’Empresa i Coneixement ha exposat que el programa dóna suport financer als participants que impulsin projectes en l’àmbit de la recerca i la innovació, la millora de la competitivitat, la protecció del medi ambient i l’ús eicient dels recursos.

A més de Catalunya, hi participen l’Ajuntament de Gènova (Itàlia), l’Ajuntament de Florència (Itàlia), l’Ajuntament de Birmingham (Regne Unit), el Govern del Comtat de Hajdú-Bihar (Hongria) i el Banc de Desenvolupament de Saxònia-Anhalt (Alemanya), entre d’altres institucions.

2 Comentaris

Publicitat
#2 emprenayt, bcn, 01/03/2017 - 12:21

La eficiència de la Dinamarca del Sud es proverbial.

#1 botifler1914, Sinitaca, 01/03/2017 - 10:05

Alegórico, huir de Cataluña por la ventana, con un simple trámite ya podran trasladar la sede a Zaragoza o Madrid.