Publicitat
Economia · 18 de Novembre de 2008. 22:10h.

El Govern no es fica en les fusions

Montilla diu que l'Executiu "respecta la independència de les caixes"

El Govern no es fica en les fusions

José Montilla, president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Jose Montilla, ha assegurat aquest dimarts que "el Govern de la Generalitat ha respectat i respectarà al màxim l’autonomia d’actuació i decisió de totes i cadascuna de les caixes d’estalvi de Catalunya. Sense que això impliqui", ha afegit, "ni renúncia, ni deixadesa respecte a les atribucions que les lleis atorguen a la Generalitat en aquest camp”. I ha puntualitzat que la cooperació entre Govern i caixes “ha de ser entesa des de la convicció que cadascuna de les parts ha d’exercir amb total independència les seves responsabilitats”.

També ha dit que, davant la conjuntura econòmica actual, les caixes d’estalvi “han de correspondre l’esforç que els governs estan fent per retornar la normalitat als mercats financers, propiciant la seguretat i el retorn a la confiança i el crèdit per a les famílies i les empreses”.
 
Durant la presentació del llibre Caixa Sabadell: finances i acció social (1859-2009), amb motiu del seu 150è aniversari, el cap del Govern ha destacat que l’entitat “ha sabut adaptar-se als canvis polítics, econòmics i socials, i contribuir decisivament al desenvolupament, primer de Sabadell, i després del Vallès i de tota Catalunya”. Ha afegit que és “una contribució important tant pel rol dinamitzador de l’activitat empresarial com pel paper integrador de l’obra social”.

Davant la situació de crisi econòmica, el cap de l’Executiu ha volgut animar les caixes a “continuar exercint amb la màxima diligència aquesta responsabilitat amb el conjunt de la societat catalana”.
 
Per altra banda, ha reiterat que el compromís de les caixes d’estalvi encaixa perfectament amb la idea de lideratge compartit entre poders públics i societat civil. “Només si tots els agents econòmics i socials de Catalunya compartim complicitat i visió estratègica, podrem mantenir el paper tractor de l’economia espanyola i europea, que tradicionalment hem tingut i volem seguir tenint”, ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Montse, Catalunya decadent, 19/11/2008 - 13:30

Amb altres paraules, s?ha de deixar que les maneguin des de Madrid, aquet home s?ha proposar fotre Catalunya de creu i, a fe de déu, que se?n sortirà. De fet, allà on no n?hi ha, no en raja.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 19/11/2008 - 12:38

Este Govern y ese Gobierno del que Mont fué mtro de Ind se metió hasta el cuello en el asunto ENdesa.
Como después de dominar prensa y sindicatos aspiran a hacerse con la economía no pararan hasta terminar manipulando a todas las cajas.
Miente otra vez