Publicitat
Economia · 4 de Gener de 2017. 18:20h.

El Govern espanyol rebutja traspassar la xarxa de Rodalies

El ministre de Foment ofereix elaborar un pla amb la Generalitat "que estableixi les prioritats" per millorar-la

El Govern espanyol rebutja traspassar la xarxa de Rodalies

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, amb Xavier Garcia Albiol (foto: PPC)

El Govern espanyol no traspassarà la xarxa de Rodalies a la Generalitat. El ministre de Foment, Iñigo de la Serna, ha afirmat aquest dimecres a Barcelona que el més important “és la gestió i no la titularitat” i per aquest motiu ha ofert elaborar conjuntament amb el Govern català un nou pla “que estableixi les prioritats” per actualitzar i millorar la xarxa de trens de Rodalies a Catalunya.

De la Serna ha afirmat que el nou pla, en el que diu ja està treballant, s’ha de fer "amb la certesa i la garantia que es complirà en el marc dels pressupostos de 2017". Al mateix temps ha afirmat que es farà en el marc de les negociacions que ha ofert la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

El titular de Foment s’ha reunit aquest dimecres a Barcelona amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, qui ha traslladat al ministre que no hi ha cap més sortida per millorar el servei de rodalies de Renfe que la Generalitat tingui tota la gestió de la xarxa. “Aquest seria el millor mecanisme per donar confiança, per restablir aquesta crisi de confiança que hi ha hagut, per garantir que allò que es promet, es compleixi, si ho fa directament la Generalitat de Catalunya, ha reblat Rull.

D’altra banda, el ministre de Foment ha avançat que l'abril del 2018 s'obrirà el tram del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Tarragona. El trajecte entre Barcelona i València serà 35 minuts més ràpid, segons el ministre.

De la Serna també s’ha trobat amb la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. El ministre s’ha mostrat obert a escoltar propostes sobre la modificació de la llei d'arrendaments urbans per aturar l'encariment del preu del lloguer. La consellera ha demanat que l’executiu espanyol no posi més recursos a lleis aprovades per la Generalitat. “La voluntat del diàleg es demostra amb els fets, i els fets serien aquestes retirades dels recursos a les lleis catalanes i no anar posant recursos”, ha conclòs.

13 Comentaris

Publicitat
#9 luca, bcn, 05/01/2017 - 14:33

Si tanto creen que lo harían mejor, que desarrollen los ferrocarrils de la Gene.
La competencia ya la tienen, que la hagan funcionar.
Lo que pasa es que quieren que pague otro lo que ellos no pueden pagar.

#8 MENOSMALETA, Vic, 05/01/2017 - 12:15

Uff . Menos mal . Dejar una red de cercanías en manos inexpertas y tan partidistas , equivaldría a que la única preocupación sería pintar los trenes con la estelada.

#8.1 Galderic, Barcelona, 05/01/2017 - 12:54

Potser la solució és substituïr catenàries per rojigualdas ?, o per exemplars de la Constitución ?, o per fotos dels Borbons ?. I els trens que vagin per les autopistes ruïnoses de la Villa y Corte rescatades amb els diners de tots
No sé com no ho havien vist abans !! .

#7 Galderic, Barcelona, 05/01/2017 - 10:12

El Regne d'Espanya com que ja no té els guineans, els cubans o els filipins, ara ha de conservar les colònies dels valencians, mallorquins o catalans.
Als mandarins de la metròpoli els importa ben poc el que diguin els de la colònia

#6 Joan, Vic , 04/01/2017 - 23:35

La verdadera necesidad es ejecutar la Autovia A-14 de Lleida a la frontera de Francia que crearia riqueza automaticamente.

#6.1 karhu, bcn, 05/01/2017 - 12:17

En este caso suele depender de si francia en ese lado conectaria con esa carretera de forma que fuera viable y necesaria la carretera, porque si francia no quiere impulsar esa conexion, de nada sirve hacerla, pasa en otros tramos (como la desdoblacion del tunel del cadi y conectarlo a francia, a francia

#5 Josep-Maria, Barcelona, 04/01/2017 - 21:04

Crec recordar que alg. govern espany. ja va traspassar a alg. gov. cat. la xarxa de rodalia. Cosa de tramposos: uns feien veure que traspassaven i uns altres feien veure que s'ho creien. Tots dos van enganyar la ciutadania catalana. Tots dos sabien que havien canviat el significat de «traspassar». Ho

#5.1 karhu, bcn, 05/01/2017 - 12:15

Falç: el govern de catalunya, i els mitjans de catalunya van informar de que la competencia no es va traspassar com havia de ser, ells SI VAN INFORMAR. El gobierno y els seus mitjans van fer veure que era un traspas normal com s'havia pactat i a tu i a altres els van MANIPULAR mentre deien que els mani