Publicitat
Economia · 28 de Desembre de 2017. 20:05h.

El Govern espanyol prorrogarà els Pressupostos de la Generalitat

El Consell de Ministres ho aprovarà aquest divendres en aplicació del 155

El Govern espanyol prorrogarà els Pressupostos de la Generalitat

Cristobal Montoro

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres la pròrroga dels Pressupostos de la Generalitat per al 2018, segons ha assegurat el secretari d’Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez, en una entrevista a Aragón TV. Es tracta d’un tràmit necessari en aplicació de l’article 155 i davant l’absència d’un Govern de la Generalitat que pugui prorrogar-los per si mateix. D’aquesta manera, el futur Executiu que es configuri de les eleccions del 21-D hereterà els comptes que va confeccionar l’equip d’Oriol Junqueras per aquest 2017.

Bermúdez ja va assenyalar en la Comissió General de les Comunitats Autònomes i Constitucional, el passat 4 de desembre, que el Govern espanyol estava treballant en la pròrroga pressupostària. El secretari d’Estat per a les Administracions Territorials va explicar que la mesura té com a objectiu garantir la gestió dels serveis públic i “una adequada cobertura pressupostària per atendre’ls”.

D’altra banda, el Ministeri d’Hisenda ha aprovat aquesta setmana mantenir la seva intervenció sobre els comptes de la Generalitat més enllà del 31 de desembre en aplicació de l’article 155. Segons l'acord de la Comissió Delegada d'Afers Econòmics, el Ministeri d'Hisenda continuarà retenint els diners de les bestretes i els farà servir per pagar les partides pressupostàries, sempre que la finalitat dels diners no va contra la llei.

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 28/12/2017 - 21:19

La falta d'ideologia i d'idees noves ha passat factura a la nostrada politiqueria nacional. Tant agitar banderes i dir lo collonuts que som, pero gaire cosa més. Bueno sí, seguir donant calerons a les escoles de l'Opus Dei i seguir contractant a la nostra Pilá per a seguir amb el seu martirologi particular. Esto es lo que hay, nanos.