Publicitat
Economia · 29 de Setembre de 2012. 15:48h.

El Govern espanyol incompleix la llei

Els pressupostos de 2013 preveunen una inversió a Catalunya de l'11,9% quan l'Estatut la fixa en el 18,7%

El Govern espanyol incompleix la llei

Montoro, amb Sáenz de Santamaría, durant la presentació dels pressupostos

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2013 no compleixen el nivell d'inversió amb Catalunya que marca l'Estatut. Els comptes atorguen una inversió de 1.260 milions d'euros, corresponent a l'11,9% del total de la inversió regionalitzada, gairebé set punts per sota del 18,7% que estableix el text estatutari.

El ministre d'Hisenda ha deixat clar que en els pressupostos no hi ha ni rastre de la disposició addicional tercera de l'Estatut de Catalunya ni tampoc del fons de competitivitat. Montoro ha explicat que "no hi ha marge" per a aquestes partides en uns comptes tan restrictius.

Sobre aquest aspecte, el portaveu d'Economia de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que els pressupostos demostren que l'Estat "segueix maltractant" Catalunya ja que no respectaran el que estableix la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Sánchez Llibre ha criticat que l'Estat incompleixi una llei orgànica com l'Estatut i ha titllat l'Estat de "morós" amb Catalunya. El diputat s'ha mostrat disposat a negociar, però ha advertit que no comparteixen "el full de ruta" i esperen a conèixer definitivament els PGE per veure si plantegen una esmena a la totalitat.

El diputat de CiU al Congrés ha assenyalat que els PGE no tenen credibilitat, perquè es basen en xifres que considera poc solvents, són antisocials i no motivaran la inversió, que s'orienta a una recentralització que "asfixiarà" les comunitats autònomes.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#23 BEJOTA, BCN, 01/10/2012 - 19:45

Aixó ésel que fa el Govern de Catalunya dia si i dia també.No cal queixar-se.

#22 Josep Pages Canaleta Cardedeu, VALLES ORIENTAL, 01/10/2012 - 08:05

Recordo que lo PITJOR de aixo esque els de C.I.U. Tenen fets molts PACTES amb els del P.P. DE RAJOY Donen SUPORT alo que fa RAJOY Al no trencar el PACTA SON Complices de tot lo que fa el Govern Espanyol Bosaltres penseu de veritat que Artur Mas vol la Independencia ? NO

#21 Ernesto, Lleida, 01/10/2012 - 00:16

Pero la sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatuto decretó que este precepto (del 18,7%) no es aplicable. Por tanto, el Gobierno NO incumple la Ley.
Menudo periodismo. Si lo sabéis por esconderlo y, si no lo sabéis...

#20 Carlos, Tarragona, 30/09/2012 - 11:54

La Generalitat es una instancia d nivel inferior al Estado, igual q una ley municipal no puede imponer nada a la Generalitat ni al Estado.
Están tan manipuladitos los pobres seguidores d la religiónCatalunya

#19 Carlos, Tarragona, 30/09/2012 - 11:47

Q empiece la Generalitat x cumplir las leyes del estado y las sentencias de los tribunales