Publicitat
Economia · 27 de Setembre de 2013. 14:18h.

El Govern espanyol aprova els Pressupostos "de la recuperació"

De Guindos assegura que "serà el primer any de la crisi amb creació neta de feina"

El Govern espanyol aprova els Pressupostos "de la recuperació"

Soraya, amb De Guidons i Montoro

El Govern espanyol ha aprovat els "primers Pressupostos de la recuperació", definició utilitzada per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per anunciar els comptes generals de l'Estat per al 2014.

Tot i l'optimisme de la Moncloa, els Pressupostos encara inclouen ajustos, com la congelació de sous dels funcionaris. Això sí, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha deixat clar que no hi haurà augment d'impostos.

El ministre d'Economia, Luís de Guindos, ha presentat el quadre macroeconòmic que acompanya els pressupostos amb unesxifres en positiu. De Guindos ha assegurat que l'economia espanyol està corregint els seus desequilibris i també ha augurat un creixement a partir de 2014. El ministre ha citat diversos indicadors econòmics que apunten a una recuperació.

De Guindos assegura que "serà el primer any de la crisi amb creació neta de feina. Serà lleugera, petita i encara insuficient, però hi haurà". La previsió d'atur passa del 27,1% al 26,6% aquest any i al 25,9 al 2014. També ha parlat de xifres en positiu en el consum intern i el finançament del sistema bancari.

Per la seva part, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha presentat uns comptes "austers" compromesos, ha dit, amb la reducció del dèficit. Montoro, però, assegura que els pressupostos tenen un "marcat accent social". El govern espanyol argumenta aquesta afirmació amb un augment del 21% de despesa en beques i del 17% en cultura.

Finalment, Montoro ha ressaltat la reducció de la despesa dels ministeris. Al 2014 gastaran 34.584 milions d'euros, un 5% mensy que enguany.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pope, BNC, 29/09/2013 - 19:37

Ja fa temps que el PP ha recuperar amb escreix l'economia de les seves butxaques. A nosaltres la paralització de les pensions, una precarietat laboral mai vista, un atur sense precedents, una pèrdua irrecuperable de l´estat del benestar, uns salaris deplorables. Y anem-los votant. FORA DEL PODER.