Publicitat
Economia · 19 de Maig de 2009. 19:28h.

El Govern esmena Huguet

L'Executiu estudia ara ajuts a l'automòbil

El Govern està estudiant la possibilitat de col·laborar en el pla d'ajuts a la compra d'automòbils anunciat pel president de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. D'aquesta manera, el Govern de Montilla corregeix el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que va manifestar inicialment la seva rotunda oposició a que la Generalitat participés en el pla. Huguet ja va ser posteriorment matisat pel conseller d'Economia, Antoni Castells, que va suavitzar aquesta oposició i va deixar la porta oberta a la possibilitat de col laborar en les ajudes.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francsc Baltasar, que ha actuat aquest dimarts com a portaveu del Govern, ha dit sobre aquest assumpte que "ho hem tractat en el Govern, i hem tornat a constatar que no ens ha agradat que aquesta qüestió no es comuniqués a les comunitats autònomes, que hem de ser accionistes d'aquesta operació".

Ha afegit que "hem d'estudiar l'assumpte, perquè no tenim recurs suficients, per veure com es pot aplicar, i en aquests moments estem en condicions de dir que en els propers dies acabarem l'estudi per veure la viabilitat o no de l'aplicació de la mesura. Estem estudiant aquesta viabilitat, mirant la qüestió amb bons ulls, però sent conscients que en aquests moments tenim un problema molt important de finançament".

De la seva banda, la portaveu parlamentària d’Esquerra, Anna Simó, ha dit que ERC considera que la proposta és "unilateral i improvisada", i que "representa una deslleialtat institucional absoluta", perquè "l’estat ha deixat la pilota al govern català". A més, ha lamentat que "el senyor Blanco ja ha dit que la discriminació que es produirà entre ciutadanies si els governs autònoms no complementen les ajudes serà problema d’aquests governs, que seran els que hauran d’explicar als ciutadans per què no volen fer l’esforç".

Josep Huguet, amb el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Miqui, LF, 20/05/2009 - 07:55

Això ja és la hòstia en bicicleta !!! Primer, ajuts a Caixes perquè no s'enfonsin i ara als compradors de cotxes. I els que no ens comprarem cotxe? No, amb els meus impostos !!!!!

#1 Blasi, Tarragona, 19/05/2009 - 20:24

Com era d'esperar. Quina riota això d'ERC...