Publicitat
Economia · 23 de Febrer de 2010. 16:02h.

El Govern dóna un cop de mà a Spanair

Geli ha dit que "és una responsabilitat de l'executiu"

El Govern ha autoritzat l'Institut Català de Finances (ICF), a través de la seva filial ICF Holding, a garantir els recursos necessaris per completar l'ampliació de capital de la companyia aèria Spanair. L'operació de finançament serà de fins a un màxim de 50 milions d'euros i tindrà caràcter transitori i temporal. És a dir, la participació de l'ICF durarà fins que altres inversors s'incorporin al capital de la companyia.

El Govern ha decidit donar suport institucional i financer a aquesta operació, conjuntament amb el sector financer privat, perquè és un "element estratègic per Barcelona i Catalunya", ha insistit la consellera Marina Geli. "Crec que és una responsabilitat del Govern" donar suport "a una iniciativa privada que està fent la seva feina i que ha de portar a la major internacionalització de l'aeroport del Prat", ha afegit durant la roda de premsa.

El president de Spanair, Ferran Soriano, a l'interior d'un avió; en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Gibor, Akko, 25/02/2010 - 19:33

Són naïfs aquests empresaris i el Govern, fins que la Generalitat no tingui la gestió del Prat serà llençar diners, i això només arrivarà quan aconseguim l'Independència, ja que als nacionalistes de Psoe i PP només els hi interessa Barajas.

#10 Josep Lluís, Barcelona, 24/02/2010 - 14:50

Ja es veia venir que això de la Spanair catalana seria flor d'un dia...Caprici d'un conseller, segur

Perquè no gasten aquests diners en fer línies de transport sostenible com l'eix transversal ferroviari?

Els avions van de baixa, visca el tren!

#9 CALÍGULA, Paisos Chinesus, 24/02/2010 - 13:33

Por el bien de todos, ojalá que les vaya bien y salgan adelante pero desde el principio ha olido a chiringuito nacionalista como petrocat, al-pi, etc. Otro ejemplo: ¿Se sabe cuánto pierde el nuevo aeropuerto de Alguaire? En fin...

#8 Ricard, girona, 24/02/2010 - 11:38

Collons, que sortira car l\'euro que varen pagar per la companyia dels nordics.

#7 dinero que NO irá a los parados, bcn, 23/02/2010 - 20:20

esos 50 millones de euros ¿por qué no se los dan directamente a los despedidos de Spanair, y cierran el chiringuito de los empresarios incompetentes? seria más barato y más social si cabe