Publicitat
Economia · 14 de Maig de 2009. 21:42h.

El Govern diu 'no' al pla per a l'automòbil

Huguet al·lega que la Generalitat "no té recursos"

El Govern diu 'no' al pla per a l'automòbil

Automòbils sense vendre

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha dit que Catalunya no se sumarà al pla d'ajuts directes a la compra de vehicles que va anunciar el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ja que la Generalitat "no té recursos", i que no complementarà l'aportació de 500 euros per vehicle que li correspondria fins que no disposi d'un nou sistema de finançament. Huguet ha acusat el govern espanyol de "morós" i ha assenyalat que caldrà enviar "el cobrador del frac" a Madrid per tal que Catalunya disposi dels recursos que li permetin atorgar ajuts a la compra de vehicles.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha afirmat que Zapatero haurà de "negociar bilateralment amb cada autonomia". En aquest sentit ha indicat que a Catalunya, "com que no tenim solucionat el tema del finançament i anem escassos, la liquiditat que podem tenir és baixa".

Per això, ha indicat que caldrà veure si el ministeri els traspassa la recaptació de l'IVA dels cotxes per tal que el Govern català disposi de diners per complementar el pla. Segons els càlculs de la Conselleria d'Economia, les matriculacions haurien d'augmentar un improbable 30% perquè li sortís a compte. Si aquest càlcul no es materialitza, Huguet ja ha avançat que la Generalitat no col·laborarà de moment en el pla anunciat pel govern espanyol perquè les finances catalanes no ho poden assumir.

Per últim, Huguet ha lamentat haver-se assabentat del pla d'ajudes just en el moment en què Rodríguez Zapatero ho va anunciar al Congrés.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 lluis, BCN, 15/05/2009 - 19:20

i per omplir tots els departaments de la Generalitat on mana ERC d'eventuals amiguets seus, cobrant bons sous públics, sí que hi ha diners...

#2 Fran, Llinars, 15/05/2009 - 14:43

Com poden tenir tanta galta.Per aixo q es basic x l´economia no n´hi han diners,pero x embaixades, viatges a l´Ecudador x regalar milers d´euros,subvencionar Joel Joan i seleccions catalanes,pujar-se´n el sou,peatges d la Generalitat,etc...si n´hi ha.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 14/05/2009 - 23:48

No les queda dinero porque lo invirtieron en operaciones de tuneado.
Al fin y al cabo es automóbil ¿no?