Publicitat
Economia · 3 de Febrer de 2012. 15:20h.

El Govern del PP fa el que hauria d'haver fet el PSOE

Els directius bancaris guanyaran més de 300.000 euros

El Govern del PP fa el que hauria d'haver fet el PSOE

Adolf Todó, en una foto d'arxiu

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que el govern espanyol ha limitat a 600.000 euros el sou de la cúpula en les entitats que han rebut ajuts públics i a 300.000 euros en les que han estat intervingudes per l'Estat.

L'executiu de Mariano Rajoy ha establert un límit als sous de les entitats financeres que han rebut ajuts públics a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), organisme dependent del Banc d'Espanya.

Les entitats que han estat intervingudes són Unnim, la CAM, NovaCaixa Galícia i Catalunya Caixa i les incloses en el Frob1-han rebut ajudes públiques-són: Banki, Banca Cívica, Caixa Espanya i BMN. Amb aquesta reforma, Rodrigo Rato, president de Banki, passarà de cobrar 2,3 milions d'euros a l'any a 600.000 euros com a màxim directiu d'una entitat que ha rebut ajuda pública.

Així ho ha anunciat el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que ha donat 'llum verda' a la reforma del sector financer que, entre altres mesures, exigeix una provisió addicional a la banca per import de 50.000 milions d'euros.

Aquestes limitacions són aplicables tant a les entitats beneficiàries de crèdits del FROB a un tipus d'interès del 7,75%, el que inclou a les caixes que es van integrar en grups més grans, i les injeccions de capital que han derivat en la intervenció de les entitats.

Segons ha explicat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es fixen aquestes limitacions de sou a les entitats que han rebut aportacions de diners públics "de la mateixa manera que es fixen límits a les remuenraciones per a casos on el sector públic té activitat" .

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Daserrout, BCN, 03/02/2012 - 20:05

El curiós és que aquesta mesura l'ha hagut de prendre un govern de dretes. El Zp y la seva colla d'esquerranosos xupi-guais en 8 anys no van tenir collons de retallar el sou als poca-vergonyes dels banquers. Sociates 30 anys a l'oposició.

#3 Manolo, Barcelona, 03/02/2012 - 18:04

Tendríamos que saber si en estos importes, van imcluidas las dietas, los fondos de pensiones, las bonificaciones por objetivos, asistencias a juntas o consejos, etc etc...de la propia Entidad o de sus Participadas

Vaya que se tendría que afinar muy mucho para comprobar que no tienen otros ingresos

#2 joan, manresa, 03/02/2012 - 17:37

El Casal,17,25 h.--300.000 Euros...?Salari minim ,com a cástig per la sevas funestas gestions,i apropiar-se de un pla de pensions de borrachería....Varen ensorrar la Caixa Manresa,i la seva gran obra social es Mon San Benet,un forat negre per gaudir-lo tota la colla de sibarites i privilegiats...

#1 Poble de Catalunya, Barna, 03/02/2012 - 15:51

Todó, xori...ço, torna la pasta que ja t'has emboixacat.