Publicitat
Economia · 21 de Febrer de 2013. 14:24h.

El Govern congela els pressupostos a l'espera del vistiplau d'ERC

Mas-Colell ofereix desenvolupar l'Agència Tributària

El Govern congela els pressupostos a l'espera del vistiplau d'ERC

Mas Colell

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que les seves dues prioritats per a aquest any seran el ple desenvolupament de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i aconseguir la relaxació dels objectius de dèficit de l’Estat per a Catalunya. Aquestes han estat, de fet, les dues úniques mesures concretes que ha detallat el conseller.

Mas-Colell no ha confirmat quan presentarà el pressupost de la Generalitat per a 2013 -a l'espera del vistiplau d'ERC-, tampoc no ha respost a les demandes de concreció per part dels grups del Parlament. En canvi, sí ha reclamat que l’objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes es relaxi fins a l’1,6% del PIB. El conseller ha admès que “no serà possible reduir el dèficit fins al 0,7%” exigit per l’Estat.

En relació a la hisenda catalana, Mas-Colell ha recordat que el primer pas de cara a la consolidació de l’ATC es va fer al setembre, amb l’acord de col·laboració amb les quatre diputacions catalanes. El conseller ha assegurat que preveu que l’ATC pugui assumir més competències de recaptació i control durant 2013, però no ha explicat com encararà l’oposició de l’Agència Tributària espanyola. De moment, però se n’ha renovat la web per fer-la “més accessible als ciutadans”.

Per la seva banda, el diputat d’ERC Pere Aragonès ha demanat que el personal que sobri de les conselleries que tenen menys feina per causa de la reducció de pressupostos es recol·loqui a l’ATC. El diputat ha afirmat que “caldria arbitrar els mecanismes necessaris” per a que l’ATC pugui assumir la gestió dels impostos a Catalunya, una funció per a la qual, ha reconegut, “no està preparada en l’actualitat”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 BEJOTA, bcn, 05/03/2013 - 14:55

EE UU advierte a Mas por su impuesto a las bebidas refrescantes
Avisa por carta al «president» del efecto negativo en la inversión por parte de otras empresas americanas. Las compañías afectadas alertaron del perjuicio a una industria que emplea a miles de personas.

N.B.ës cosa d'ERC....

#4 BEJOTA, BCN, 22/02/2013 - 16:15

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas, señalando que "nadie obtendrá nada del separatismo

#3 BEJOTA, BCN, 21/02/2013 - 19:29

ADÈU ,SR. MAS.El compte enrere de la liquidació política d'Artur Mas ha començat, així com el de la fi de la política d'enfrontament permanent amb el govern central, em diuen separadament dos membres de la Comissió Executiva de la Federació de CiU.

#2 Kropotkin, Vic, 21/02/2013 - 17:51

¡Que inutiles estos de CiU! Jua, jua, jua,...

#1 Albert , Barcelona, 21/02/2013 - 15:35

Si no m'erro el que ha dit el Conseller és que ell no podia presentar uns pressupostos amb un retall de 4.000 m d'euros més perque ho veia impossible. És evident que ens hem d'ajustar en despeses però també hem de rebre més ingressos o això realment no xuta.

#1.1 spanish, Madrid, 21/02/2013 - 18:13

si treuen les autonomies l´estat s´estalvia 84000 milions d´euros que es la diferencia entre els serveis prestats com a França i la conya marinera d eles autonomies