Publicitat
Economia · 23 d'Abril de 2020. 18:28h.

El Govern admet que els Pressupostos no serveixen

Budó reconeix que caldrà fer “modificacions pressupostàries”

La Generalitat ha admès que els projecte de Pressupostos per al 2020 que aquest divendres aprovarà el Parlament amb el suport dels Comuns no serveixen, perquè serà necessari “reassignar les partides i definir noves prioritats”.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reconegut aquest dimecres en roda de premsa que caldrà “modificacions pressupostàries” per afrontar la crisi econòmica i social derivada de l'epidèmia del Covid-19, així com les despeses sobrevingudes durant la crisi sanitària.

Budó ha assenyalat que a més dels 1.800 milions de despesa extraordinària en matèria de Salut s'ha de sumar la gratuïtat del transport públic que es va aprovar per als treballadors de sectors essencials durant el confinament total, la rebaixa del cànon i les injeccions econòmiques en l'àmbit socials, cultural o esportiu.

La portaveu de l'Executiu català també ha advertit que “hi haurà una altra realitat que serà la disminució dels ingressos” que pugi recaptar la Generalitat en concepte de taxa turística, transmissions patrimonials, IVA o IRPF.

D'altra banda, Meritxell Budó ha demanat als partits de l'oposició que “abandonin les posicions partidistes” i donin suport als Pressupostos “més necessaris davant d'aquesta emergència sanitària”. “Una vegada aprovats aquests Pressupostos serà el moment de reassignar les partides i definir noves prioritats per tal de fer front a la crisi sanitària i a la crisi econòmica que se'n deriva”, ha admès.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 OtgerCataló, BCN, 23/04/2020 - 19:18

Me aprobáis los presupuestos y después yo hago lo que quiero sin ningun control. Mejor que nunca, casi perfecto.