Publicitat
Economia · 12 de Novembre de 2019. 22:29h.

El Govern admet la “desacceleració”

El conseller Homrani al·lega que totes les economies occidentals “estan en aquest context”

El Govern admet la “desacceleració”

Chakir el Homrani

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha reconegut la desacceleració de l’economia catalana, però no ho atribueix a les polítiques del Govern sinó al context internacional. “Estem en un context de desacceleració, sí. El conjunt de les economies occidentals estan en aquest context”, ha assegurat aquest dimarts en sessió parlamentària.

Homrani ha admès que “al tercer trimestre del 2019, el PIB català ha crescut un 0,4 i això és un element de desacceleració”. També ha acceptat que l’àmbit de la construcció “s’ha alentit” i en el sector industrial “tenim una alarma”. En canvi, ha destacat que el sector serveis és manté “en un creixement robust” i el turístic presenta “indicadors positius”.

El conseller ha respost d’aquesta manera una interpel·lació del diputat de Ciutadans, Martí Pachamé, qui ha alertat que l’economia travessa un període “en el millor dels casos de menys creixement”. El representat de Cs ha manifestat que “la Generalitat no ha fet res” en aquests anys de recuperació econòmica.

“No ha gestionat res en aquests anys. S’ha dedicat a torpedinar el creixement potencial de l’economia catalana”, ha dit Pachamé, en referència al procés. El diputat de la formació taronja també ha criticat el Govern per una “gestió irresponsable del deute durant els anys d’expansió econòmica”.

Pachamé ha destacat que el creixement de l’economia catalana d’aquesta anys ha estat pels “vents de cua de l’economia internacional” com “la reducció dels tipus d’interès de l’eurozona”, “l’abaratiment del petroli” o “la suavització de les exigències de la UE per reduir el dèficit a Espanya”. Aquest són els factors econòmics que han afavorit Catalunya, segons el diputat de Ciutadans, ja que “la Generalitat no ha fet res”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 13/11/2019 - 08:17

Después de esta comparecencia, transcendental y donde nos enteramos de algo que no sabíamos, se va a informar al Rei... del Marroc