Publicitat
Economia · 7 de Febrer de 2012. 09:05h.

El director de CatalunyaCaixa té contracte blindat per tres anys

L'entitat nega que la indemnització sigui de 12 milions, com indicava 'El Mundo'

El director de CatalunyaCaixa té contracte blindat per tres anys

Serra, amb Todó, en una foto d'arxiu

CaixaCatalunya ha enviat un comunicat a e-notícies en què afirma que "la clàusula de blindatge del contracte del president executiu de CatalunyaCixa, Adolf Todó, és de 3 anualitats".

L'entitat bancària nega que la indemnització de Todó sigui de 12 milions d'euros, tal i com informa el diari El Mundo. "La seva indemnització per cessament de contracte en aquest moment pujaria per tant a 2,436 milions d'euros -existeix també una clàusula de no competència post contractual-, informació que ja es va fer pública a la web el passat 31 de desembre del 2011, sense modificació a la mateixa", ha afegit el comunicat.

L'expresident de Caixa Catalunya, Narcís Serra, va signar una indemnització al seu successor al capdavant de l'entitat, Adolf Todó, de 12 milions d'euros, segons El Mundo. Si aquest executiu decidís dimitir tindria dret a cobrar fins a cinc anys de sou amb retribució fixa i variable, que pujaria fins aquesta quantitat, segons la informació d'aquest diari.

En canvi, si continua fins a 2015, quan complirà 60 anys, Todó podrà triar llavors entre cobrar aquest blindatge o una pensió vitalícia del 90% del seu salari fix, equivalent actualment a uns 730.000 euros.

Aquestes són les condicions que li va signar Serra quan el va contractar al 2008 per salvar Caixa Catalunya i que ha d'assumir ara l'Estat en haver hagut d'intervenir l'entitat, ja que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) té des del setembre passat el 90 % de les accions de Catalunya Banc.

A causa d'aquesta situació, el Banc d'Espanya, que dirigeix ​​Miguel Ángel Fernández Ordóñez, s'ha vist obligat a analitzar la retribució de Todó, que xoca amb la legislació sobre pràctiques salarials, segons el document. "El grau de compliment del reial decret -de 2011- i de les millores pràctiques internacionals és baix pel que fa al marc retributiu del president executiu", reconeix l'informe.

Es tracta de l'informe enviat per Ordoñez dijous passat al ministre d'Economia, Luis de Guindos, sobre les remuneracions en les entitats nacionalitzades o amb ajudes públiques. S'assenyala que el contracte de Todó "és molt elevat" i que l'intenta rebaixar.

Segons Ordoñez, les condicions inclouen un sou fix actual de 810.000 milions més una retribució variable a curt i llarg termini de dues vegades aquesta xifra. Per tant, Todó tindria actualment dret a cobrar a l'any 2,5 milions d'euros per dirigir una entitat nacionalitzada, encara que de moment ha renunciat a part del bonus.

Segons l'informe del Banc d'Espanya, la legislació actual no permet al Frob obligar Todó a renunciar a aquests privilegis. El nou reial decret aprovat pel Consell de Ministres divendres passat li retalla el sou a 300.000 euros anuals, però el seu blindatge i dret a pensió vitalícia continuen vigents.

Segons Ordoñez, "s'està negociant la seva modificació" fins ara "sense acord". També afirma que si ho assoleix amb Todó, intentarà negociar també amb el conseller delegat, Jaume Masana, que també té un blindatge de més de tres milions d'euros i una pensió vitalícia de 600.000 euros.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#25 joan, Badalona, 14/04/2012 - 15:24

sr, Serra, arregli el deute subordinat o vindre a viure a casa seva, que amb el seu sou podrem viure varies families

#22 Vicenç, Badalona, 08/02/2012 - 09:16

I la justicia mirant cap un altre banda. Som un pais bananero, amb unes cùpules bancaries que sols han mirat per omplir-se les butxaques. Tots deurien estar a la presó. Per postres el Sr. MInistre d'economía amb les seves decisions, els dona mes alé. Inùtils.

#21 Vicenç, Badalona, 08/02/2012 - 09:12

Mentre tant, anem de puto cul per obtenir liquiditat del deute subordinat, que hem invertit a Caixa Catalunya. Ens volen rebaixar a prop del 20 % el valor dels títols a l'hora de vendrels.
Quina vergonya. Ni la Comisió Nacional del Mercat de Valors ni el Banc d'Espanya ni els governs foten res

#20 Stilgar, Bcn, 07/02/2012 - 21:22

Donde queda la moralidad de estos ineptos profesionales. Que se vayan a sus casas con sus curriculums de M------ que solo valen para adornar paredes.Millonarios alejados de la realidad que no saben el terreno que pisan.
Les ha llegado SU HORA. Les venia grande y lo han demostrado de sobra.

#19 josep maria, barcelona, 07/02/2012 - 21:03

Soy empleado de Caixa Catalunya desde hace 32 años y siento, al igual que todos mis compañeros, un profundo sentimiento de verguenza e indignación al ver en manos de quienes nos ha entregado el sr. Serra.
Para ellos simplemente somos mercadería y presumen de su curriculum en Harvard !!