Economia · 2 d'Octubre de 2013. 11:53h.

El Col·legi d'Economistes veu "inqüestionable" la viabilitat catalana

El degà, Joan B. Casas, considera que les elits catalanes "no poden ignorar" el procés sobiranista

El Col·legi d'Economistes veu "inqüestionable" la viabilitat catalana

Joan B.Casas

El degà del Col·legi d'Economistes, Joan B. Casas, ha assegurat en declaracions a El món a RAC1, que la viabilitat d’una Catalunya independent “és inqüestionable en un entorn de normalitat”, a més de considerar que les elits catalanes “no poden ignorar” el procés sobiranista.
 
També ha lamentat que "a Catalunya, no sortim ben parats amb els pressupostos de l'Estat, perquè hi ha una reducció important d'inversions. I el problema és que el percentatge d'inversions per sota el 10% es dóna després d'uns anys en què ja era molt baix."
 
"Les elits és un concepte molt ampli. N'hi ha d'intel·lectuals, econòmiques i socials. Crec, però, que aquesta situació obliga que, cada cop, més segments de la població es vagin plantejant aquest tema, no com una cosa temporal, sinó com una cosa estructural. És un moviment que surt, per entendre'ns, des de baix i que el conjunt de les elits no poden ignorar", ha afegit.
 
"La viabilitat d’una Catalunya independent en un entorn de normalitat és molt difícil que es pugui qüestionar. Però si a aquest entorn de normalitat hi anem afegint coses (com que no estarem a la UE o a l’euro) tots aquests elements poden condicionar la facilitat amb què es pugui desenvolupar un Catalunya independent", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#34 BEJOTA, bcn, 18/10/2013 - 17:38

El diario "The New York Times" aborda en un artículo el temor que la independencia de Cataluña genera en el empresariado catalán. En un extenso reportaje, el rotativo norteamericano reproduce declaraciones de distintos empresarios y representantes de patronales catalanas sobre el proceso secesionist

#33 BEJOTA, BCN, 13/10/2013 - 14:23

Celebración de la Fiesta Nacional en Barcelona,Vidal-Quadras: 'La independencia haría de Cataluña un Estado paria y marginal'
Por: Europa Press

El vicepresidente del Parlamento Europeo y exlíder del PP catalán.

#32 BEJOTA, BCN, 10/10/2013 - 16:24

La Caixa da orden a las sucursales de controlar las salidas de depósitos motivadas por el independentismo catalán.

N.B.SR. MAS :LA DARRERA PARAULA LA TÉ EL SR. FEINÉ.(JA SAP QUE UNA GRAND PART DEL ACTIUS ESTÁN A LA RESTA DE L'ESTAT.

#31 BEJOTA, BCN, 09/10/2013 - 13:15


"EL ECONOMISTA":Madrid lidera la inversión extranjera en España y triplica a la de Cataluña.

N.B. TOT ÉS COMENÇAR...

#30 BEJOTA, bcn, 08/10/2013 - 16:22

Revela "El Confidencial", Volskwagen está preparándose para trasladar su sede corporativa de El Prat de Llobregat (Barcelona) a Madrid. El digital, citando "fuentes empresariales catalanas de alto nivel", especula con que también habría planes para trasladar la producción de Martorell a Navarra.