Publicitat
Economia · 31 de Gener de 2011. 18:37h.

El Cercle demana menys burocràcia en infraestructures

L'entitat reclama una "reorganització" de l'Administració Pública

El Cercle demana menys burocràcia en infraestructures

Membres del Cercle d'Economia

El Cercle d'Economia defensa "una política d'infraestructures eficient i possible" perquè "cal pensar-les i dissenyar-les" per "millorar la competitivitat del territori, avaluant de forma explícita el valor que aporten al territori global i tenint en compte els possibles desequilibris del territori local i la integració ambiental".

Però considera que "la fragmentació administrativa limita l'agilitat que es requereix en la presa de decisions i l'execució de les infraestructures". Per això, proposa "una reorganització administrativa en unitats territorial de decisió amb una dimensió i massa crítica més grans".

L'entitat ha emès un comunicat on demana "una visió prospectiva i propositiva del país, que transcendeixi els cicles polítics que estableix models innovadors, funcionals, socialment rendibles, transparents i estables de decisió, promoció i gestió de les infraestructures".

En aquest sentit assenyala que "la política d'infraestructures ha de ser pensada a llarg termini, transcendint la cojuntura econòmica actual. Per a aquest fi, els processos de decisió, planificació, projecte, finançament, execució i gestió d'infraestructures han de tenir en compte els criteris de rendabilitat, eficiència i corresponsabilitat social".

El Cercle creu que les infraestructures han de "poder respondre de manera eficaç als requeriments de competitivitat del país" però "vetllant pel creixement sostenible".

També es dirigeix a la societat civil i li demana "un rol de motor actiu i emprenedor en el procés de disseny i l'implementació de la política d'infraestructures i de serveis impulsada per la UE".

Per últim, posa de manifest que "la rigidesa financera es prolongarà en el temps" i creu que la solució per poder executar infraestructures és "innovar en mecanismes de gestió i finançament, donant un paper important a la iniciativa privada".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/02/2011 - 12:41

Burocracia, exigencias absurdas, laberintos administrativos, multiautorizaciones y sus secuelas de costes y demoras son las consecuencias lógicas de la existencia de
una marabunta de funcionarios que intentan justificar su puesto a base de inventarse
trabajos inútiles

#2 CASA MARCOS, Pals, 31/01/2011 - 20:50

Si alguien quiere saber qué es burocracia le recomiendo una visita a la Dirección de Servicios del Departamento de Salud donde contratan a última hora auxiliares para archivar mientras los funcionarios se lo miran al-helados. Eso sí los auxiliares de refuerzo tienen incluso sala de reuniones!!!!!

#1 Eduardo González Palomar, Manlleu (Barcelona), 31/01/2011 - 19:57

En un avemaría, quienes hace tan sólo unos meses criticaban reciamente al anterior gobierno por repartir ayudas a voleo, empiezan a lanzarlas al vuelo.