Publicitat
Economia · 18 de Novembre de 2022. 08:26h.

El Cercle alerta contra la polarització

Reclama "mirada amplia" a partits amb vocació de govern

El Cercle alerta contra la polarització

El Cercle d'Economia ha alertat de la "creixent polarització" dificulta la negociació parlamentària i impedeix escometre acords transversals, com la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per a 2023.

El document 'Temps d'acordar per a enfortir la democràcia' reclama a la política que es comprometi amb el seu propòsit d'aconseguir el bé comú a través de l'enfortiment de la qualitat democràtica: "És urgent que els partits amb vocació de govern, tant a Catalunya com a Espanya, tinguin una mirada àmplia i de llarg abast".

L'entitat ha criticat al PP per trencar les negociacions per a renovar el CGPJ i ha urgit a un acord: "Un partit que apel·la contínuament als valors constitucionals no pot incomplir, amb aquest bloqueig sistemàtic, els deures que la pròpia Constitució li imposa”.

Considera que la "ruptura de les negociacions per part del principal partit de l'oposició", en referència al PP, quan l'acord estava a punt de subscriure's és lamentable des de qualsevol angle, en les seves paraules.? Per això, el Cercle apel·la al conjunt de les forces polítiques, i especialment als dos principals partits, a reprendre immediatament la negociació amb la finalitat de desbloquejar l'acord: "No fer-ho és una irresponsabilitat que afebleix les nostres institucions i retalla la credibilitat del sistema democràtic".

Finalment, ha assegurat que la modificació de les normes penals "no ha de barrejar-se amb el mandat constitucional de renovació del CGPJ", en referència a la reforma de la sedició, i ha advertit que la democràcia es deteriora si els líders polítics no vetllen pel respecte a les institucions sobre les quals s'assenteixi.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marc de Vich, Vich, 18/11/2022 - 08:38

Dos no se ponen de acuerdo si uno no quiere. La derecha, siempre mira por ganar más, y en eso hace cambiar la sociedad, crea riqueza y la reparte, claro esforzándose cada uno a su nivel, la izquierda reparte lo que no es suyo de lo cual se apropia y ahoga el sistema. Como símil la noria y el burro con la zanahoria, si no funciona no hay agua