Publicitat
Economia · 21 de Novembre de 2012. 14:21h.

El CCN replica "les mentides" de la por

L'entitat nega les afirmacions de Pere Navarro, Sánchez-Camacho i els ultradretans

El Cercle Català de Negocis ha posat en circulació per les xarxes socials un segon vídeo que contesta els "arguments de la por que estan fent servir en aquesta campanya electoral PP, PSC i els grups d’ultradreta des de Madrid". El vídeo recull les veus de Navarro, Sánchez-Camacho i els ultradretans, jugant amb un perfil retallat de les persones que "difonen les mentides sobre l’Estat propi".

El vicepresident del CCN, Albert Pont, contesta Pere Navarro quan diu que la Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea. En aquest sentit, afirma que "els tractats constitutius de la UE no preveuen cap mecanisme d'expulsió d'un territori pel fet d'haver-se secessionat d'un estat membre". "Una hipotètica exclusió de Catalunya de la UE també tindria conseqüències negatives per la pròpia Unió", afegeix.

D’altra banda, el secretari general del Cercle, Joan Canadell, replica els arguments d’Alícia Sánchez-Camacho quan afirma que en una Catalunya sobirana els pensionistes perdrien les seves pensions.

En aquest sentit, afirma que una Catalunya independent "podrà fer front a les pensions amb més garanties" que Espanya, i alerta que mantenir-se a l’Estat espanyol és el que les posa en risc per com l’Estat fa servir el Fons de Reserva de la Seguretat Social.

Finalment, Miquel Àngel Gràcia, membre de la junta i assessor jurídic del CCN, contesta un vídeo difós per un grup d’ultradreta espanyola que insta a fer el boicot als productes catalans i tranquil·litza els empresaris catalans. "No hi haurà boicot", afirma.

En el cas que sí es produís, diu que "la incidència serà mínima" i posa com a exemple el resultat del boicot del cava, que es va saldar amb un major augment de l’exportació i una recuperació del mercat espanyol un cop passada "la primera febrada" contra Catalunya.

Imatge del vídeo on apareix la silueta de Pere Navarro
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 BEJOTA, bcn, 29/11/2012 - 13:02

'Los inversores huyen'
'Mas ha dañado la marca España, pero sobre todo la de Cataluña'
NEGOCIOS.COM
El Alto Comisionado de la Marca España, Carlos Espinosa de los Monteros, considera que órdagos soberanista como el de Artur Mas provocan la huida de inversiones.

#5 Ortiz, BCN, 21/11/2012 - 20:16

En la UE no hay ningún país que se llame Cataluña y si uno que se llama España. Cataluña sería por tanto un nuevo país, (a no ser que se rebautice como España 2), debería pedir el ingreso. El ¡ultraderechista¡ Durao Barroso presidente de la Comisión europea, asi lo dijo hace unos días.

#5.1 Vente a Alemania, PP, Deutschland, 21/11/2012 - 21:30

Practica l'alemany, Ortiz, que a Berlín calen cambrers.
Però afanyat, que només hi ha 300 places i els teus compatriotes ja han copat 276.

Sprache sie Deutsch?

#5.2 Gutierrez, CAT, 22/11/2012 - 08:29

Ortiz, les afirmacions que fas tú, ningú de la comissió de Vivian Reding (Justicia) s'atreveix a dir-ho. El que tú dius son especulacions de barra de bar.

#4 contdown, Barcelona, 21/11/2012 - 17:19

Espanya esta acollonida. Es clar que Espanya sense Catalunya s'acosta mes a Grecia i ells i l'UE ho saben. No os preocupeu viatjant per Europa et dones compte de que volen a Cat dins diguin el que diguin els de la 5a columna.

#3 BEJOTA, BCN, 21/11/2012 - 15:49

LA CCN ESTÁ SUBVENCIONADA Y, COMO ES NATURAL,.LO QUE TODOS SABEMOS Y OIMOS-HOY MISMO EN BRUSELAS-ES QUE NO HABRÁ M. COMÚN;QUE LAS EMPRESAS NO VIENEN A PESAR DE LOA VIAJES DE LA GENERLITAT A LAS VEGAS(EUROVEGAS);QUE EL 70 % DEL MERCADO CATALÁN DE0PENDE DEL RESTO DEL ESTADO; Y, QUE EMPRESAS SE IRÁN(

#3.1 Jordi Fité, Barcelona, 21/11/2012 - 17:16

M'ofen que algú digui que el CCN està subvencionat, entre altres cosas perque tots els socis hi col·laboren en la mesura que poden i volen. Estic convençut que és una afirmació basada en la mala fe i això em fa sentir que ho estem fent bé.
La resta ni te la contestaré. Apa, siau!

#3.2 Jordi Piqué, Barcelona, 21/11/2012 - 17:35

Bejota, eres un desPPreciable mentiroso. El CCN funciona unica y exclusivamente gracias al trabajo voluntario no renumerado y las donaciones de personas que como yo queremos que catalunya sea un estado rico dentro de la unión Europea enlugar de una region maltratada que gracias a gente como tu és.

#2 Ferran, figueres, 21/11/2012 - 15:40

No és d'extranyar que al Sr. Pont el carreguessin 8 anys a les oposicions a diplomàtic espanyol. Amb aquest coneixement del dret internacional que té, no passa de mitinero a sou.