Publicitat
Economia · 28 de Febrer de 2011. 22:44h.

El cava li menja mercat al xampany

El conseller d'agricultura diu que és una tendència "imparable"

El cava li menja mercat al xampany

Imatge d'un celler de cava

El 2010 es van vendre prop de 245 milions d'ampolles de cava, un 11,5% més que l'any anterior. Tant el mercat interior com l'exterior han repuntat, amb una tendència "imparable" de la substitució del xampany pel cava, segons ha afirmat el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Aquestes dades suposen un rècord històric de vendes i una xifra de negoci que supera els 1.000 milions d'euros, tot i que els preus de les ampolles s'han moderat. Del conjunt de les vendes, prop de 96 milions d'ampolles es van col·locar al mercat interior -un 8% més que l'any 2009-, i 149 milions van viatjar al mercat exterior -un 13% més-.

El cava va ser el número u dels vins espanyols amb denominació d'origen en exportació i, per segon any consecutiu, va ser el més exportat entre els vins escumosos elaborats pel mètode tradicional.

Entre els països compradors destaca la recuperació del mercat alemany, amb un creixement del 17% i uns 41 milions d'ampolles venudes. Aquestes dades encara estan lluny dels 50 milions d'ampolles assolides altres anys.

A Bèlgica és on més van pujar les vendes -un 34%-, i es van vendre 21 milions d'ampolles. També van augmentar als Estats Units, el Japó i França. En canvi, al Regne Unit van retrocedir un 2% i es van situar en els 32 milions d'ampolles. El preu mitjà de l'ampolla de cava es va situar el 2010 en 4,5 euros al mercat interior i 3,9 euros a l'exterior.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha destacat la tendència "imparable" de la substitució del xampany pel cava i ha posat com a exemple els creixements registrats a França i Bèlgica.

Pelegrí ha dit que la conselleria d'Agricultura vol ser un "aliat del sector" i ajudar la promoció i les vendes de producte al mercat interior i exterior, i ha assenyalat els esforços per desburocratitzar el sector del cava i no limitar-lo.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat