Publicitat

L'índex espanyol sofreix la segona pitjor caiguda de l'any

El capital fuig

La borsa ha sofert una nova caiguda

El principal índex borsari espanyol, l'Ibex 35, ha protagonitzat una nova jornada de pèrdues que l'ha portat a deixar-se un 6,065% al tancament de la jornada, la qual cosa suposa la segona pitjor caiguda de l'any. La pitjor es va registrar el 21 gener, quan la borsa espanyola va perdre el 7,54%. L'Ibex ha caigut contagiat pel pessimisme que s'ha apoderat de les borses europees, convençudes que la crisi dels Estats Units ha pres dimensions mundials, i escèptiques sobre l'eficàcia de les mesures que s'estan adoptant en ambdós costats de l'Atlàntic.

La resta de borses europees també han reaccionat amb pànic a l'anunci del nou pla de rescat del Govern alemany per evitar la fallida de la segona hipotecària del país. Destaca París, on el CAC-40 ha perdut un 8,14%. També hi ha hagut forts retalls de l'Eurostoxx 50 (7,34%), Londres (6,74%) i Frankfurt (5,25%). A Moscou, les autoritats borsàries s'han vist obligades a interrompre la cotització dels seus dos principals índexs després d'arribar a depreciar-se un 15%. La borsa de Sao Paulo va interrompre les operacions per segona vegada a causa d'una caiguda superior al 15%, que va activar el mecanisme de suspensió automàtica per tractar de calmar la volatilitat del mercat. El Dow Jones de Wall Street, en EUA, també estava en vermell a última hora de la nit, hora d'Espanya.

La falta d'una resposta comuna a la crisi i la desconfiança en els valors financers s'han estès al mercat de divises, on l'euro ha tocat un mínim anual en 1,3548 dòlars. Al mercat de matèries primeres, el barril de cru Brent, de referència a Europa, per a lliurament el novembre, ha retrocedit més de 3,5 dòlars a Londres fins a cotitzar a 86,57 dòlars, i a l'unça d'or al comptat s'ha situat en 828 dòlars. Per la seva part, el barril de cru de Texas baixava al voltant del 4% i es negociava a menys de 90 dòlars, per primera vegada des de febrer, entre una major inquietud per una possible minva de la demanda a causa de la ralentització econòmica a nivell mundial.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 betes i fils, rubi, 07/10/2008 - 11:50

mejor con los craks espanyoles, zp,solbes,bono,borbones,ibarras,rajoys,moratinos y sobre todo angel villar. estoy tranquilo con estos espanyoles que se preocupan de mi. Adios Espanya, que se hunde, sin el dinero de Catalunya, donde ireis?

#2 Kropotkin, Vic, 07/10/2008 - 09:05

Esto se arregla con la independencia de Cataluña. Jua, jua, jua,... Ah, y con el aumento de las subvenciones a los patriotas para que compren en bolsa ahora que está tan barata. Jua, jua, jua,...

#1 Josep, Girona, 07/10/2008 - 01:36

No entec res. Com és que no funcionen els 700.000 milions de dólars ? Potser és com donar benzina a un priòman ?
No seria millor destinar aquets recursos a renegociar hipoteques i en ajudar a pagar-les ?