Economia · 19 de Març de 2009. 22:51h.

El candidat de Gaspart per a Spanair és Lacalle

Altres candidats són Pérez Farguell, Carles Tusquets i Ángel Fernández

El candidat de Gaspart per a Spanair és Lacalle

Enrique Lacalle

El candidat de Joan Gaspart per presidir la companyia aèria Spanair, quan es confirmi la compra d'aquesta per un consorci català, és el president del Saló Internacional de l'Automòbil, Enrique Lacalle. Gaspart presideix Turisme de Barcelona, una de les entitats que, amb un 5%, participarà en l'accionariat de la futura companyia catalana. Entre els noms que s'analitzen per la presidència de la companyia hi ha també Javier Pérez Farguell, exdirector general del FC Barcelona; Carles Tusquets, president de Fibanc; Ángel Fernández, ex propietari de Don Piso, i Ferran Soriano, ex vicepresident econòmic del FC Barcelona.

L'operació consisteix en que Turisme de Barcelona i Catalana d'Iniciatives (un fons participat en el 27% per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, i en la resta per socis privats) lideren la compra de Spanair al grup SAS. Ambdues entitats controlarien el 25%, i busquen inversors per adquirir el 55%; SAS conservaria el 20% restant. Per realitzar l'operació es necessita una ampliació de capital de Spanair d'uns 100 milions d'euros.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Albert, BCN, 20/03/2009 - 12:00

Totalmet d'acord en que els noms que sonen han estat a la junta del barça----lacalle-directiu, perez farguell-director general, tusquets-directiu, angel fernandez-vicepresident, soriano-vicepresident....fins i tot l'amic joan amb un 5% hi està ficat

#3 allioli, reus, 20/03/2009 - 00:12

Curiòs. Tots els candidats a gestionar Spanair han estat vinculats directament amb el Barça. No hi ha més gestors al país?

#2 carlos, bcn, 19/03/2009 - 23:49

No era Ferran Soriano? a ver si os lo pensais más antes de publicarlo

#1 rushmore, granollers, 19/03/2009 - 23:24

Joan Gaspart, Angel Fernández i cia remanant les cireres del meu país, quina vergonya, quina ruïna...