Publicitat
Economia · 26 d'Abril de 2019. 20:09h.

El Banc Sabadell equilibra els seus comptes

Guanya 258 milions durant el primer trimestre

El Banc Sabadell equilibra els seus comptes

Josep Oliu (dreta) i Jaume Guardiola, president i conseller delegat del Banc Sabadell

El Banc Sabadell ha equilibrat els seus comptes, estabilitzant d'aquesta manera la situació després dels problemes generats per la crisi de la seva filial britànica, TSB, i la regularització del balanç, dos afers que l'any passat van reduir el seu benefici a 328 milions d'euros.

Ara, durant els tres primers mesos del 2019 l'entitat presidida per Josep Oliu, i amb Jaume Guardiola com a conseller delegat, ha guanyat 258,3 milions, un 0,4% menys que el primer trimestre de l'exercici passat. Aquest benefici s'ha produït pel creixement dels ingressos per comissions, la reducció de les despeses i les menors necessitats de provisions.

Els ingressos recurrents del banc, és a dir, el negoci bancari específic, sense extraordinaris, augmenten un 1,4%, fins als 1.243,4 milions, encara que els ingressos totals cauen un 9%, i queden als 1.324,3 milions, pel fort descens (-70,2%) de la venda de carteres de deute públic.

En aquest sentit, la tornada a la normalitat i l'estabilització dels resultats del banc s'ha produït per la reducció de gairebé el 12% de les despeses, que baixen als 664,3 milions, i del 22,5% de les provisions per sanejaments, que descendeixen als 190 milions. Aquestes dades permeten a l'entitat mantenir durant el primer trimestre del 2019 gairebé els mateixos resultats del mateix període del 2018.

D'altra banda, el nivell de capital de màxima qualitat del banc va tancar el mes de març a l'11%, tot i que amb la venda del 80% de Solvia Serveis Immobiliaris, una operació que es va tancar aquesta mateixa setmana i que li generarà 138 milions de plusvàlues, s'elevarà al 11,6%.

Segons va aclarir Jaume Guardiola, al tancament de l'exercici del 2019 la previsió és que el nivell de capital de màxima qualitat se situï, si no més, al 11,6%, sense tenir en compte petites desinversions que podrien col·locar-ho per sobre del 11,7% i apropar-lo al 12%, el percentatge que, de fet, exigeixen els mercats.

El TSB, després de les pèrdues que va patir l'any passat arran dels problemes que es van produir amb la migració informàtica ha contribuït amb 7,3 milions al benefici del Sabadell durant el primer trimestre. La filial britànica ha recuperat el pols comercial després de la caiguda de l'activitat soferta l'any passat per aquest error en la migració, el que va provocar que milers de clients es quedessin sense accés als seus comptes.

Aquest afer va provocar la sortida del seu conseller delegat. La nova responsable de TSB, Debbie Crosbie, prendrà possessió del càrrec l'1 de maig i elaborarà un pla estratègic per al TSB, que inclourà previsiblement ajustos per rendibilitzar la filial.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat