Publicitat
Economia · 13 de Setembre de 2011. 19:03h.

Eix català-valencià pel corredor mediterrani

Les cambres del País Valencià, Balears, Múrcia i Andalusia demanen prioritat per al projecte

Eix català-valencià pel corredor mediterrani

Alberto Fabra i Miquel Valls, durant l'acte

El president de del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, i el president de Foment del Treball, Joaquim Gay, han participat aquest dimarts a València en l'acte en favor del corredor mediterrani al costat de representants de les cambres del País Valencià, Balears, Múrcia i Andalusia.

Els assistents han signat una declaració en defensa del corredor, que sol·licita el compromís “ferm i decidit” de la UE i el Govern espanyol per fer que sigui tingut en compte en les inversions 2014-2020 com a una de les xarxes transeuropees prioritàries. Els assistents han comunicat que faran arribar la declaració al ministeri de Foment i demanaran una reunió amb el ministre Blanco.

La declaració, signada per tots els representants empresarials en un acte presidit pel president valencià, Alberto Fabra, considera que la Mediterrània ha esdevingut el centre del trànsit de mercaderies amb el creixement de productes de l'eix Àsia-Europa, i que la façana marítima pot ser considerada la porta sud d'Europa, gràcies als seus ports, però que calen infraestructures que facilitin la connexió entre ells, com el corredor mediterrani.

Els empresaris consideren per tant que l'eix mediterrani vertebrarà Europa de nord a sud i dinamitzarà l'economia espanyola i de la Unió Europea, i urgeixen el Govern espanyol a mostrar un compromís ferm en la seva defensa davant la UE. La declaració finalitza sol·licitant al Govern de Madrid que es comprometi a adoptar i executar de manera immediata les accions necessàries per tal que el corredor s'incloeixi en la xarxa transeuropea de mercaderies i passatgers.

Durant les compareixences, els diferents representants han remarcat la força de la mostra d'unitat del món empresarial i la necessitat de traslladar al ministre de Foment, José Blanco, les conclusions de la declaració mitjançant una reunió amb ell per fer visible el seu compromís.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, de la seva banda, s'ha compromès a assistir el pròxim 21 de setembre a Brussel·les a l'acte reivindicatiu que Ferrmed, el grup empresarial creat per promoure el corredor, farà en favor de l'eix, i ha reclamat unitat i consens del món empresarial i polític. Fabra també ha exigit que “els que ens han d'ajudar a prendre la decisió siguin valents i no tinguin cap tipus de dubte i contribueixin al millor posicionament d'Espanya i Europa”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Miquel, Barcelona, 20/09/2011 - 12:55

És necessari el Corredor del Mediterrani? Respostes en aquest artícle: http://miquelrodriguezplanas.blogspot.com/2011/09/hardware-si-software-tambien.html

#3 Català emprenyat, BCN, 14/09/2011 - 12:09

Desde quan la Generalitat Valenciana dona suport a aquest projecte? Perque fins fa poc el Sr.Camps només apostava per l'AVE Madrid-València i prou. Només cal consultar les hemeroteques. Deia quelcom així: "la relació "natural" ha de ser amb Madrid no amb Barcelona"... Han canviat de parer ara?

#2 ASENSI, Montcada i Reixac, 14/09/2011 - 11:33

Units fen força anirem be. Eix Mediterrani , TV3 i Canal 9 també. O anem junts o ens tornaran a fotre con sempre.

#1 Francesc, Barcelona, 13/09/2011 - 20:25

Per fi, comencem a entendre'ns! Endavant!