Publicitat
Economia · 22 d'Octubre de 2010. 18:12h.

Economia adjudica parcs eòlics pendents de sentència

La zona de desenvolupament de major potència està a l'espera d'una resolució judicial

Economia adjudica parcs eòlics pendents de sentència

Imatge de les instal·lacions d'un parc eòlic

El Departament d'Economia de la Generalitat ha adjudicat aquest divendres les set zones de desenvolupament prioritari (ZDP) d'energia eòlica, amb una potència total de 769 megawatts (MW) i una inversió de 1.200 milions d'euros, tot i que en el cas de la més potent d'aquestes zones (Segarra i Conca de Barberà), amb 180 MW, l'adjudicació definitiva depèn d'una resolució judicial.

Les empreses adjudicatàries han estat Gas Natural Renovables; SLU-Alstom Wind SLU; Comsa Emte Renovables SL-GERR Grupo Energético XXI SA; Fersa Energies Renovables SA-Aventalia Energies Renovables SL, i FCC Energia Catalunya SL. Les ZDP i les seves potències són Segarra i Conca de Barberà (186 MW), l'Alt Empordà (180 MW), Ribera d'Ebre i Baix Camp (120 MW), l'Anoia i Segarra (100 MW), Terra Alta (90 MW), Segrià i Ribera d'Ebre (60 MW) i Alt Penedès i Alt Camp (33 MW).

El problema és que, a partir de 2004, la Generalitat va iniciar la creació de les ZDP i va frenar d'altres projectes que ja havien començat la seva tramitació, el que va provocar la presentació de 34 demandes contra aquesta actuació. Algunes de les sentències sobre aquestes demandes estan pendents de la resolució dels corresponents recursos, una circumstància que afecta la ZDP de major potència, Segarra i Conca de Barberà (186 MW).

Aquesta ZDP ha estat adjudicada a Gas Natural Renovables SLU-Alstom Wind SLU, però el comunicat del Departament d'Economia sobre aquest afer adverteix que l'adjudicació "està parcialment condicionada a la resolució de fets sobrevinguts que poden afectar la seva total desenvolupament, circumstància de la qual les empreses licitadores han estat degudament informades".

També és molt probable que una altra resolució pendent afecti a part de la ZDP Ribera d'Ebre i Baix Camp, la tercera en potència, amb 120 MW, encara que en aquest cas el comunicat d'Economia no fa cap referència. El problema podria presentar-se per una sentència pendent sobre un projecte eòlic a la zona de Tivissa-Vandellòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Joanet, La Segarra, 24/10/2010 - 13:48

Tot aixo forma part de la corrupcio i amiguisme politic, que ja passen fins i tot per sobre de la justicia.