Publicitat
Economia · 4 d'Octubre de 2011. 22:56h.

Duran vol crear treball amb una llei d'emprenedors

Afirma que "CiU és la garantia de generació de feina a Catalunya i Espanya"

Duran vol crear treball amb una llei d'emprenedors

Duran, amb els membres de la mesa sectorial de CiU sobre innovació

El cap de llista de CiU a les eleccions del 20-N, Josep Antoni Duran i Lleida, ha proposat una llei de suport als emprenedors que assumeixen el "risc de llançar-se a crear un negoci i generar ocupació malgrat els actuals temps de crisi".

En un acte sectorial amb representants del món de la innovació, Duran ha avançat algunes de les seves propostes electorals, com presentar una llei d'emprenedors, amb l'objectiu d'augmentar el nombre de persones disposades a crear llocs de treball.

Segons Duran, caldria "agrupar" un conjunt de mesures fiscals, administratives i de finançament per evitar posar "pals a les rodes al naixement d'una empresa", i "donar suport a qui vulgui crear un negoci".

A més, ha apostat per educar els nens a l'escola ia la societat en general a través dels mitjans de comunicació públics transmetent el "valor del risc".

Duran s'ha queixat que aquí, "a qui fracassa a una empresa, se li condemna de per vida", mentre que als EUA "s'aposta pel risc: Es necessiten diversos fracassos per arribar al triomf", ha argumentat.

Entre les seves propostes també figura un contracte dual que permeti combinar la formació professional i el treball en una empresa, així com un "contracte de nova activitat", una "solució d'emergència" per contractar gent a l'atur per treballar en un nou negoci o en una empresa que emprengui la producció d'un nou producte.

També ha defensat una nova llei d'innovació, que millori la "coordinació" d'universitats, empreses, centres de recerca i centres tecnològics i que impliqui "deduccions" per a R + D + I.

Duran ha defensat que la "sostenibilitat" i el medi ambient han de passar a ser qüestions "fonamentals" al seu programa, ja que a més dels beneficis ecològics d'aquestes polítiques, suposen "una oportunitat per crear treball", i ha advocat perquè el Govern de la Generalitat pugui participar en la subhasta dels drets d'emissions.

Pel que fa a universitats, ha apostat per graus de tres anys i màsters de dos anys i un marc menys "intervencionista" en la regulació del món universitari.

Totes aquestes mesures, sumades a un pla de xoc contra l'atur, segons Duran, poden ajudar a canviar la tendència de destrucció d'ocupació sota l'actual Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

"El socialisme és sinònim d'atur. El PP és sinònim de treball precari i gent poc preparada. CiU és la garantia de la generació d'ocupació", ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 jajajaaaa, barcelona, 05/10/2011 - 11:00

Vaja penya opusdeista... cavant rases estarien millor

#2 Montse, Cubelles, 05/10/2011 - 00:51

Duran, tan aviat critica al ZP per les seves politiques socials com vota amb ell les retallades de pensions i la congelació salarial dels funcionaris. O és que no és ell mateix responsable de que ZP i els socialistes hagin governat aquests anys crítics amb el seu suport parlamentari?

#1 Javi, Barcelona, 05/10/2011 - 00:19

Parole parole parole

y ahora que mangoneáis en la Gene que os impide hacerlo ya? Si sois tan inútiles como los otros pero con mejores modales porque se os nota la cuna pero en el fondo igual de incompetentes y chorizos.