Economia · 19 de Maig de 2010. 20:12h.

Duran proposa revisar el PER

Des d'Andalusia i Extremadura li recorden les ajudes públiques a la venda de cotxes de Seat

Duran proposa revisar el PER

Duran i Lleida, durant la seva entrevista a la 'Ser'

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advocat aquest dimecres per revisar la política de subvencions i s'ha preguntat si no és el moment de plantejar-se si continua tenint sentit el Pla d'Ocupació Rural (PER) .

"No sé si no és el moment de reflexionar sobre el que significa la despesa del PER a Andalusia i Extremadura. Això tenia sentit fa uns quants anys, però avui no és així", ha assegurat en una entrevista amb la cadena Ser. Duran ha criticat que s'hagin reduït de 35 a 20 els dies necessaris per cobrar aquest subsidi, perquè considera que no té sentit en plena crisi.

"Crec", ha afegit, "que cal revisar tota la política de subvencions, Espanya és un país excessivament subvencionat, perquè aquesta subvenció s'utilitza després com a instrument captiu del vot".

De la seva banda, el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha dit que Catalunya i els catalans estan "convençuts que donen molt més a la resta d'Espanya del que reben" en termes fiscals, però "hi ha d'altres balances" que "no es posen sobre la taula". Ha precisat que és "difícil" explicar-li a "un català" que hi ha balances econòmiques que "no es posen sobre la taula".

El conseller de Governació i Justícia de la Junta d'Andalusia, Luis Pizarro, ha  afirmat que les quantitats destinades al subsidi agrari són "prestacions socials", com les que "també van tenir els treballadors de Seat de Catalunya, fins i tot en major quantitat, com a conseqüència d'una reconversió molt dura".

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, s'ha mostrat partidari de no entrar en la dinàmica de suprimir, "perquè Extremadura podria demanar que es suprimeixin les ajudes als automòbils o que es redueixi encara més el preu dels medicaments que es fabriquen a Catalunya".

El PSOE d'Extremadura ha assenyalat en un comunicat que, gràcies "també a la injecció de capital públic", s'ha reduït un 40 per cent l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la factoria de Seat de Martorell.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 agus, granada, 21/05/2010 - 10:49

estoy completamente convencido de que lleva razon el politico nacido en aragon el per deberia desaparecer para que espabilen algunos sociatas

#13 Jep, Catalunya, 20/05/2010 - 15:17

TANCAMENT DE CAIXA JA !!! Que no surti ni un sol euro més cap aquesta Ejpanya gandula, antipàtica i lladre! Nosaltres decidirem que fem amb els nostres diners i punt!

#12 33, Catalunya, 20/05/2010 - 15:14

El PSOE d'Extremadura no té ni idea de res de la SEAT, però ni idea!!!

#11 Andaluz, Almeria, 20/05/2010 - 15:04

El muy dificil salir adelante con 1.500.000 habitantes de mentalidad tercermundista en un total de población de 8.000.000 de habitantes. Los barrios que acaparan todas las subvenciones son barrios de gitanos e inmigrantes. Los del PER son apesebrados.

#10 Andaluz, Almeria, 20/05/2010 - 15:02

La mitad de los gitanos que hay en España están en Andalucia, es decir, 300.000. Si al lastre de esos gitanos les sumamos los inmigrantes tercermundistas que han llegado a Andalucia estos años, en total suman más de 1.500.000 de población parásita.