Publicitat
Economia · 16 de Novembre de 2009. 19:59h.

Doble vara de mesurar sindical

Les centrals són més benèvols amb el tripartit que amb CiU en la crisi de Lear

Doble vara de mesurar sindical

Fragment d'una pàgina de 'La Vanguardia' amb una foto del secretari general d'UGT-Catalunya, Josep Maria Álvarez, i la petició d'intervenció a la fiscalia

Els sindicats, especialment CCOO i UGT, s'estan mostrant en la crisi de Lear de Roquetes més benèvols amb l'actual Govern tripartit que amb el Govern de CiU en la crisi anterior de la mateixa empresa a Cervera.

De fet, en el conflicte actual els sindicats s'han limitat a exigir una major implicació del Govern en la negeciació, i han reduït les mobilitzacions a una concentració davant del Parlament, el dia 11.

Durant aquesta concentració, a la qual van assistir uns 400 treballadors, els seus representants van insistir a assenyalar a la multinacional com a principal culpable de la situació, i únicament van retreure a l'administració catalana que fins ara no hagi estat conscient del problema.

Tanmateix, el 2002, quan es va produir la crisi de la fàbrica de Lear de Cervera, l'agressivitat sindical contra el Govern, llavors controlat per CiU, va ser molt més gran, amb més mobilitzacions.

En un acte que es va celebrar el 17 de febrer de 2002 a Cervera, després d'una manifestació en solidaritat amb els treballadors de Lear, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, va afirmar que "en aquest país estan més protegides les multinacionals que la gent ".

Una altra mostra de la combativitat dels sindicats en aquells moments es va reflectir en el fet que fins i tot la UGT va reclamar a la fiscalia que actués per si s'hagués produït una activitat delictiva.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 gallina pelada, piteu, 17/11/2009 - 15:06

Company de barcelona, estic totalment amb tu : ON ES LA FOCA???? S´ha de crear un grup al facebook per fer una reserca i captura de la FOCA D´UGT!!!! jejjejeejejej

#9 On és la foca?, Barcelona, 17/11/2009 - 08:47

Recordeu aquella foca sindicalista donant la culpa a en Pujol pel tancament de cervera? Ara no se l'ha vist ni sentit, mira per on!

#8 Marta 54, Igualada, 17/11/2009 - 08:40

Els sindicats tambe estan atrapats dins de la xarxa de la SECTA PSC I TRIST PARTIT.
Sembla que estiguin acollonidos
De totes maneres, tots aquests del sindicats tambe son una colla de Dropos i vividors

#7 Pedrito, Tortosa, 16/11/2009 - 22:44

Jo la veritat es que ja comenso a estar fart dels sindicats, en el tema de Lear sols fan que pararmos en tot, en cuan vols fer algo ja estan ells per dirte que nooo!!! que que fem!!!! que ens pot pasa aixo i allo!!! que pot pasa? que ens fotin al carre?

#6 el tete petit, Barcelona, 16/11/2009 - 22:25

Encara queda algú que no s´adoni...Innocents!