Publicitat
Economia · 1 de Novembre de 2016. 09:07h.

Divorci entre el Govern i les cambres

Les entitats camerals rebutgen l'avantprojecte de llei d'Empresa

Divorci entre el Govern i les cambres

Carles Puigdemont, amb Miquel Valls, en una foto d'arxiu

La tradicional bona relació entre el Govern i les cambres catalanes s'ha esmicolat amb l'avantprojecte de Llei de Cambres que ha elaborat el Departament d'Empresa i Coneixement de l'Executiu de Carles Puigdemont.

Les cambres sempre han tingut bona sintonia amb el Govern. Durant la negociació del darrer acord de finançament, per exemple, van donar suport a les xifres del Govern, que giraven al voltant dels 3.500 milions d'euros més, una xifra per sota del que demanava CiU, aleshores a l'oposició.

El Govern, amb Artur Mas del president, també va signar un conveni de finançament amb les cambres després que l'Executiu central suprimís l'anomenada quota cameral i la convertís en voluntària.

Malgrat això, ara el Consell General de Cambres de Catalunya creu que l'avantprojecte de Llei de Cambres que ha elaborat el Govern “no té en compte la realitat del teixit empresarial català” ni les diverses realitats territorials i camerals de Catalunya.

És per això que els presidents de les tretze cambres catalanes han coincidit a reclamar diàleg al Departament d'Empresa i Coneixement per redactar una llei "consensuada i ajustada a la realitat econòmica, empresarial i territorial" de Catalunya.

El Consell assegura en un comunicat que el text actual “no aporta cap millora destacable” i fa desaparèixer la capacitat de les cambres d'aportar el punt de vista territorial a les propostes i actuacions conjuntes del sistema cameral català.

També critica l'avantprojecte de llei substitueix el Consell General de Cambres com a òrgan de coordinació cameral per una estructura, la Cambra General de Catalunya, en la qual aquests ens tenen un paper “merament testimonial”.

“La Cambra General de Catalunya sembla un ens cridat a convertir les cambres en delegacions que executin les seves instruccions sense tenir capacitat real d'influència", lamenta el Consell General, que preside Miquel Valls.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 galba, Bcn, 02/11/2016 - 08:31

Res, no passa res. Que els convoqui Junqueras, proper doctor honoris causa en economia per la universitat de Puerto Principe, i els hi faci unes quantes classes de economia. I si, malgrat la seva sabiese no s'en surt, que els amenaci amb envials-hi Rufian. Això seria definitiu, perquè el Demostenes d

#2 SOM UNICS AL MON, Barcelona, 01/11/2016 - 13:08

Catalunya sera gran, amb una economia gran
i l'unic que ens pot treure del forat es l'ECONIMIA

I es bastant INCREIBLE que la solucio de Catalunya sigui POSAR FRONTERES
Hi ha alguna economia del mon mundial que DESITGI FRONTERES?

Aquets que somplen cada dia la boca amb l'estimada Catalunya

#2.1 galba, Bcn, 02/11/2016 - 08:33

Tampoc cal exagerar. Avui a Solsona han començat un programa de menjar, beure i cagar ecologicament i que es perfectament exportable als paisos mes desenvolupats del món.

#1 Grauero, Fora de Catalunya., 01/11/2016 - 10:07

Efectos CUP